+31,5.. koukám, co tam mají ostatní, to to mám ještě dobrý...... jinak teda jsem zaznamenl, že na evropu se žene Xania... https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-dl...
Diskuse o počasí Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září
TomasMost
Hostalkova-Maruska byla SYNOP stanici, ale pred par lety prestala data posilat, coz je skoda. Je to na kopci a ne prilis vysoko, tropicke noci se tam vysytuji casto. Soukroma stanice Strazovice, ta je na jiho-vychode, nejspis na kopci a jeste nize. Tam jsou tam minima zajimava.
Na pardubicku bylo temer 35, tady u Orl.h. 32.5st
Dnešní zajímavostí tady je, že před 22h jsou teploty okolo 28°C. Zcela výjimečně tady začalo večer foukat okolo 2 m/s a to stačí, aby teplota zůstávala vysoko. Dokonce i dvě moje stanice, kde většinou večer nebo v noci, klesají rychle teploty, vzhledem k umístění v údolích, tak i tam stále okolo 28°C. Je to fakt už celkem extrémně teplotní počasí
už hodinu se tu teplota zasekla na 27 stupních s větrem. teď už nastává jen modlení, ať tohle horké počasí skončí
dokonce minimum dneska 21,8, to je totální úlet, to tady vůbec neznáme, samotná tropická noc tu je do roka jen minimálně. ani si nepamatuju takto vysoké minimum, v září už vůbec ne, ale ten vítr udělal své.
Tady Tmin. +19, naprosto fantastické večery, noci a vlastně celé dopoledne, teď bude doba kdy Tmax. budou již v příjemnějším intervalu 26-28 a ješte navíc s větrem, takže za mě paráda, bejt dostatek vláhy, tak bych si neměl na co stěžovat, ale tak příští týden něco spadne. Doma uvnitř ráno vždy kolem 23-24, takže taky ideál.
Mně se bude stýskat po těch minimech, teď v září luxus a dnes +14, takhle celé září kdyby bylo... ochlazení přes den konečně, jenže rána přituhnou to je otázka času, ale furt se mně motá to září před dvěma lety a to teplota padala po první dekádě pod +10 a pak rychle k +5 bylo z toho nakonec +2 ve dvou metrech, tohle si snad na nás letos ještě doufám počká.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.