Jako je to daleko a ještě se to tisíckrát změní do víkendu a třeba z toho nic ani nebude ale kdyby mělo vyjít co teď maluje ten icon těch 500mm v Jeseníkách no to by tu bylo rodeo.
John Deere Já taky tady nic velkýho nečekám,ale když tu kdysi spadlo 105 mm během 8 hodin,tak to bylo v poho,pouze bylo vytopené OBI,a to hlavně díky své poloze. Nepřijde mi pro JM 150 mm během čtyř dnů až tak velká tragédie,i když nasycenost půdy bude stoupat.
Někdo napíše že 150 mm není tragédie. Jenže je rozdíl lokální bouřka kde to udělá škody na malém místě. Tyhle vydatné srážky ale mají být plošné. Třeba Krkonoše už budou promočené. Ze začátku to může být ještě na pohodu. Ale další den už to vše steče. Další věc velké množství vody nespadne Jan na jednom místě. Vydatně pršet má na celém povodí Moravy, na velkém území Královéhradeckého kraje atd. Třeba horní Labe počítám půjde všude na 3 stupeň. Úpa nejspíše také a Metuje ráda zlobí. Plus přítoky z Orlických hor. Jestli ta předpověď vyjde bude to hodně divoké.
Jestli budou povodně, tak záleží hlavně na horách a jejich extrémních srážek. Nížiny tu vodu poberou. Nechci zažít další 97, dávám se na modlení, do domu jsem vrazil spoustu peněz.
palma Já ze stejného zdroje mám od čtvrtka do neděle asi 60 mm, což by se ještě dalo. Ale prostě je to otrava i tak. V září je normál kolem 40 mm, rekord 120 mm, tak snad těch 150 mm zůstane na úrovni "fantazie modelů". Mně úplně stačily ty rekordy v červnu.
Kokos342 No, já jak od ECMWF i ICON mám do úterka okol 80mm max.. a to jsem se koukal teď na aktuální výstupy z půlnoci, ranní ještě nikde nejsou.. a s tím samým pracovali i Norové viz aktualizace vlevo na printu v 9:17..