Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Maxima většinou pod 30 °C a jen v oblasti Šumavy možnost bouřek

Diskuse o počasí Máte meteorologickou stanici?

# 25.08.2021, 16:10

Přidali jsme novou stanici z jihu Moravy: Březí

10
# 25.08.2021, 16:40

Zdravím, chci se zeptat, zda přidáte i stanice v LBC kraji - Hrádek n. N., Česká Lípa a Mníšek. Jsou to stanice z produkce Warioweather. Nebo se nelze s majiteli těchto stanic nějak spojit? Díky za odpověď.

# 25.08.2021, 16:50

Filips
Cíleně stanice nehledáme. Postupně přidáváme různé stanice a nevím, jaké to budou v budoucnu.

# 28.08.2021, 12:28

Přidali jsme několik stanic z českého pohraničí. Mezi nimi například Zinnwald-Georgenfeld (vedle Cínovce), kde při povodních v roce 2002 za den spadlo 322 mm srážek.

395
# 30.08.2021, 01:29

In-počasí

V roce 2002 pri povodnich na cinovci spadlo tusim 312 nebo 313 mm srazek, tech 322 mm je z Zinnwald-Georgenfeld ? Uz to vidim v grafu:

https://www.in-pocasi.cz/archiv/img/bar_chart.img.php?stanice=zinnwald_georgenfeld&typ=srazky&mesic=8&rok=2002

Jaky je zdroj tech dat z Nemeckych a Rakouskych stanic, DWD, nebo z SYNOP ?

Polsko uz take ma zverejnena klimatologicka data:

https://dane.imgw.pl/
https://meteomodel.pl/dane/historyczne-dane-pomiar...

V Polsku je velmi kvalitni stanice Sniezka-Snezka, ceska Snezka ma pomerne casto vypadek mereni. A pak jsou v pohranici i dalsi stanice.

Primo v nejteplejsich oblastech Jizni Moravy, stanice SYNOP chybi. Na Slovensku jsou blizko hranicim a Breclavi Malacky, maji ale casto vypadek. V Rakousku jsou stanice relativne nedaleko hranic a Jizni Moravy, v teple oblasti 11332 Mistelbach a 11032 Poysdorf.

Klimatoligicka data ma zverejnene i Madarsko, v CR se to uz taky podarilo. Tak jen Slovensko ma data nepristupna, ze SYNOP stanic jsou data na Ogimetu.

10
# 19.11.2021, 10:49

Ahoj, jenom bych se rád zeptal na jednu věc, která se týká meteostanic Garni Arcus 2055. Týká se to tedy majitelů těchto stanic. Všiml jsem si něčeho, k čemu dochází při měření teploty, pokud se teplota dostane pod minusové hodnoty. Tyto hodnoty vykazuji tyto stanice - Jindřichovice p. S., 2 x stanice ve Slaném, Dolní Žandov a Janova Ves. Při hodnotách pod 0 °C dochází při -0.5 °C k zastavení měření teploty, další hodnota skočí pak až na -1.5 °C, -2.5 a -3.5 °C. Při změně teploty se změní i směr větru, případně se zobrazuje hodnota rychlosti větru. Pokud stanice neposílá data o teplotě, tak je odešle až v ranních hodinách, kdy je detekován sluneční svit. Mě by zajímalo, jestli u těch majitelů, u kterých toto nedělá, tak jaké používají baterie. Mohlo by to totiž být způsobené slabšími bateriemi. Nebo nevím čím.

# 19.11.2021, 13:15

Filips
To je určitě zajímavé, ale bližší informace o tom nemám. Nyní to vidím poprvé. V každém případě to budeme sledovat a uvidíme, až budou nějaké silnější mrazy.

# 20.11.2021, 21:01

Filips
Zdravím. Chtěl bych se prosím zeptat. Mám meteostanici Garni 2055 ve vámi zmiňovaném Dolním Žandově a problémem s měřením kolem bodu mrazu. Nevím čím to je. Mám ji novou. Baterie bych taky řekl že jsou nové. Tak nevím kde je problém.

# 20.11.2021, 23:19

GARNI 2055 Arcus

Doporučené baterie:
pro měření vevnitř - alkalické baterie
pro měření venku - lithiové baterie

Rozsah měření teploty a tolerance čidla SENSIRION:
+55 až +60°C tolerance ±0.5°C
+10 až +55°C tolerance ±0.4°C
-20 až +10°C tolerance ±1.3°C
-40 až -20°C tolerance ±1.9°C

10
# 21.11.2021, 16:23

ACEOF ACES
Jo díky moc. Moje blbost, že jsem k tuhle část textu přehlédl. Ale nečekal bych, že nové baterie se hned projeví tímto způsobem. Mohlo mě to ale napadnout, protože Daviska má také venku lithiovky.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.