Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dorazí studená fronta, v jihovýchodní polovině území pozor na bouřky s prudkým větrem

Diskuse o počasí Máte meteorologickou stanici?

402
# 19.06.2026, 23:33

Tacho Trnava OM2AJA
Tak to je katastrofální umístění té staice Volduchy. Tmavá střecha a k tomu ta tmavší zeď komína která teplo akumuluje. Nemluvě o zimě, když se topí v kamnech pod tím komínem možná. Volduchy jsou známý přeměřák. Správně umístěný liháč (meteo-budka se správnou polohou) měří lépe.

Tedy tady ten srážkoměr je opravdu super:
https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-6-818-Mate_meteo...

Ono i teploměr takto umístěný by nebyl zrovna nejpřesnější.

# 20.06.2026, 14:48

Muzete pls poradit nejakou ozkousenou meteostanici do cca 5 tis? dik
Mam nejaky noname a ted to na slunci prestreluje o 4 stupne:(

# 20.06.2026, 14:56

TommyAst
Jojo, proste lide koupi stanici za 30000 kc, a maji z mereni velky💩. No a ten srazkomer poveseny na hrebiku u okna.. to jsem fakt videl vsechno kdyz jsem to uvidel. Ale tak na horizontalni srazky super:D

antarktic
Takova amaterska v pohode Garni 940. Ale allinone, toz bud merit spravne teplotu a srazky 2 metry nad zem, nebo vitr nekde vys.

10
# 20.06.2026, 18:19

antarktic
Stačí vylepšit kryt, pokud to jde. Kvůli tomu, že ti přeměřuje čidlo, nemusíš měnit celou stanici.

15
# 20.06.2026, 18:24

Filips
a hlavně do 5 tisíc kvalitní štít se stanicí nekoupí i kdyby se zbláznil... :)

Já s Daviskou, která má kvalitnější štít taky nakonec musel investovat do štítu zvlášť, protože jsem s měřením nebyl spokojený...

10
# 20.06.2026, 21:57

kapr84
Nekoupi. Ale nevyjadřoval jsem se ke koupi. Pokud má tu no name jak píše, tak by stačil vyměnit štít, pokud to lze. Ale když nedá foto, tak těžko vědět, co to je.

# 05.07.2026, 17:39

Přidali jsme novou stanici ze Zlínského kraje: Leskovec

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.