Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes a v noci ještě sněhové přeháňky, zítra ustanou

Diskuse o počasí Nové In-počasí

# 09.05.2019, 22:53

Vanmir
K této aplikaci nemáme zdrojové kódy a nebyla naše. Tahle aplikace vznikla už hodně dávno jako spolupráce s někým, kdo ji chtěl udělat. Nadále ji nepodporujeme, protože datový zdroj není kompatibilní s novou verzi a nemůžeme v ní garantovat kvalitu dat. Rušení podpory Windows Phone je běžné napříč celým trhem - ta platforma prostě skončila.

V konektivitě aplikace verze 1.0.2 pro starší Androidy hlásím problém.
Dříve s tím problém nebyl? V URL adrese jsme nic neměnili, protokoly jsou stále stejné, takže by s tím neměl být problém.

0
# 10.05.2019, 07:55

In-počasí
Mockrát děkuji za odpověď, ale myslím, že jsem nebyl úplně tak správně pochopen. Můj dotaz nebyl směrován na aplikace, nechci v nich cokoliv měnit. Ty aplikace fungovaly roky spolehlivě bez sebemenšího zaváhání až do středy 8.5. Pak se obě umlčely, zčistajasna, zcela nezávisle na verzi a platformě. Z toho vyplývá, že chyba vznikla někde mimo tyto aplikace. Buď byl odstraněn server, adresa, cesta či alias, ze kterých obě aplikace stahovaly data. Můj dotaz tak spíše směřoval na odstranění chyby středečního neohlášeného výpadku.

# 10.05.2019, 08:38

Vanmir
Cíleně není ten datový zdroj pro Windows Phone podporován. Adresa, ze které aplikace data tahala, byla odstraněna (na nové verzi webu nefunguje). Nejsme natolik velká firma, abychom mohli kvalitně podporovat několik let platformy, které už skoro nikdo nepodporuje.

Vanmir
Přidávání počasí v aplikaci Meteomapy by již mělo být v pořádku.

0
# 10.05.2019, 09:18

In-počasí
Jenže výpadek se netýká jen platformy Windows ale také starších aplikací pro systém Android ICS. Rozumím-li správně, postihl stejný osud právě i tyto dřívější uživatele Android. Škoda, ale mohli jste se na svých stránkách alespoň zmínit, že služby budou k 8. květnu ukončeny.

# 10.05.2019, 09:34

Vanmir
Android ICS má opět zrušenou podporu od Google (od roku 2018). U takových systémů je prostě nutné počítat s tím, že na ně služby přestanou postupně fungovat.

76
# 10.05.2019, 12:58

in-počasí

Nelze zobrazit historii meteostanic.
Např. Střezimíř, když chci zobrazit např. včerejší data teplotu nebo srážky, tak url neexistuje (viz příloha).

Edit.: Nejde mi sem vložit soubor .jpg
Děkuji

# 10.05.2019, 14:39

ondrav
Pošlete mi ten screen prosím na info@in-pocasi.eu. Bez něho bohužel příliš nevím, co myslíte. Přes kalendář lze u nás historii vybrat.

54
# 10.05.2019, 17:55

1) nezvyk , to je jasne.
2) pri zobrazeni mapy , uz nejde kliknout na pridat(ukazat) i neprofesionalno stanice?

# 10.05.2019, 21:16

Numerický model přes ventusky katastrofa. Pripojení přes mobil katastrofa. :(

# 10.05.2019, 23:06

panaček
Hodnocení bez uvedení nějakých důvodů je úplně zbytečné a k ničemu nám nepomůže - je tedy zbytečné ho vůbec zasílat.

Hurec
Nevím, co přesně myslíte, ale všechny odkazy by měly být klikatelné.

V profilech se již zobrazuje odkaz na historii. Opět si tak snadno můžete vyhledat vaše příspěvky z nějakého dne.

Vrácení historie do profilů
54
# 10.05.2019, 23:35

Kdyz dam aktualne, tak na mape nevidim poloprofesionalni/amaterske stanice (koukal jsem na Vaclavovice)

# 11.05.2019, 07:32

Nevím proč, ale často mě to z webu odhlašuje a už i 2x se mi vymazalo moje domovské město na sledování počasí.

# 11.05.2019, 10:38

Hurec
Takže tam vidíte prázdnou mapu? Co máte za prohlížeč?

hellercz
Tohle prověřujeme, k přihlašování můžete využít trvalé přihlášení. Potom by to mělo být v pořádku.

# 11.05.2019, 20:03

Ondráš*
Původní verze numerického modelu už tu nebude. Současná je mnohem přesnější a nabízí více dat. Není tak žádný důvod zpřístupňovat tu původní. Odhlašování jsem již psal, že řešíme. Je tam nějaký problém. Data z meteostanic a z Počasí u vás si lze zobrazit na podrobných mapách na https://mapy.in-pocasi.cz/ - stačí v menu vybrat Meteostanice nebo Počasí u vás. Do těch příslušných sekcích tyhle podrobné mapy dávat nebudeme.

9
# 11.05.2019, 21:34

Osobně se řadím mezi těch pár lidí, kterým se nová podoba stránek vůbec nelíbí. Sice chápu, že nová podoba stránek obnáší nějaký ten čas i peníze, změna je ve vaší pravomoci ale...

Spíše preferuji stránky, které jsou jasně ohraničené na monitoru a i jiné barevné provedení, zde je to takové záhlaví/zápatí a pak ohromná bílá plocha, vypalující oči (když už, tak bych zůstal u světlé modré nebo u nějaké formy modré barvy).

Dále k teplotní mapě - překrývání teplot na nezoomované mapě je dle mého názoru krok zpět, byť jste to vylepšili barevnou stupnicí teploty. My co váš web používáme i na soc. sítích, kde na stránky o počasí vkládáme vaši mapu teplot ze stanic, tak máme nyní trochu peška, protože se nám data překrývají a tak mapu nemůžeme použít. Zoomování na kraje ČR je pak zase OK.

K numerickému modelu jste se vyjádřili výše, ale je to opravdu škoda, protože kromě dynamického modelu se hodí i ten statický.

Prosil bych pak opravit zatím jednu věc - u kvality ovzduší Frýdlant, máte v popisku napsáno, že se jedná o stanici v Pertolticích. To je chybná informace. (Pertoltice jsou 8.5km od Frýdlantu a tam stanice ISKO není). Je to lokalita Frýdlant-Údolí.

Tento můj komentář neberte přímo jako kritiku, ale jsou to spíš určité výhrady k podobě a provedení nových stránek.:slunce:

jjs
0
# 11.05.2019, 22:44

Gadgety In-Počasí na ploše mých Windows Pro 7 nemají data. Přestali jste gadgety pro Windows podporovat nebo musím něco učinit, aby fungovaly i s novou verzí webu?

Gadgety pro WIndows
# 11.05.2019, 23:19

Filips
Drtivá většina stránek na internetu je bílých. Nevím, že by naše stránky byly nějak bělejší :) Na sdílení jsme mysleli. Teplotní mapa jde stále stejně dobře sdílet. Navíc teď můžete tvořit screeny s různými oblastmi a kombinacemi stanic - chce se to jen naučit. Něco zaniklo, jiné prostě přibylo. Třeba teplotní mapa a směr větru bude v případě příchodu nějakých výrazných ochlazení hezký (viz příloha - dnes tedy směr přízemního větru vliv na teplotu moc nemá). Kde jsou ty Pertoltice uvedeny? Nikde to nevidím.

Směr větru s teplotou z profesionálních stanic
# 11.05.2019, 23:28

jjs
Miniaplikaci v současné verzi bohužel už nepodporujeme. Ten počet uživatelů, který ji ještě používá, je příliš malý a Windows už to také nepodporuje. Náhradu za ni nemáme.

642
# 12.05.2019, 08:42

do včerejška vše Ok,od včera nejde trvalé přihlášení.Opustím IN-POČASÍ a jsem odhlášený.

642
# 12.05.2019, 09:48

Ondráš*
dík za info.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.