Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Chladno a místy sněhové přeháňky, v noci Moravě a ve Slezsku trvalé sněžení

Diskuse o počasí Nové In-počasí

3
# 09.05.2019, 12:50

Chtělo by to jemnější zoom na mapě.Je to dost na hrubo.Jinak mě fuguje vše a žádnou prázdnou mapu nemám jak tu píšete.

34
# 09.05.2019, 13:12

Nevím jestli tu to už nezaznělo, ale na mapě meteostanic a teplotní mapy by to chtělo aby se dalo zoomovat kolečkem myši, případně dvojklikem a ne pouze klikat na +/- jak blbec.

Za další koukám, že přibyly některý meteostanice, což je super, ale na druhou stranu některý zmizely. Třeba Deštnice a Praha 10 Bohdaleč. Proč?

89
# 09.05.2019, 14:07

Tak mě se zdá,že po včerejších porodních bolestech :D: funguje vše jak má OK:slunce:

325
# 09.05.2019, 15:08

Ondráš

A co ti nefunguje ? Nektere sluzby uz tu nejsou vubec (teplotni mapa Evropy, sourkome stanice Slovensko, Rakousko), treba prijdou z dolazovanim aktualizace.

Ale jinak je pravda, ze starsi vezre byla vic jednoduche thml nenarocna na vykon pocitace (CPU, Ram, Traffic) a snadneji se s tim pracovano. Ted je tu voc Jav-Skriptu, objemejsi stranky a nove graficke prvky, co u starsi vezre nebyly (to dava vetsi slozitost prohlizeni webu a zere to vic vykonu). JS je i bezpocnostni riziko. To se ale deje obecne na celem internetu. Jinak mam mnohem radsi taky hlml klasicke, nez ruzne googlovske prvky, JavaSkripty. Ale stejne si myslim, ze novy web in pocasi funguje dobre take,par veci bude potreba doladit.

Neni to o novem PC ale mozna starsi verze internetovych prohlizecu nepodporuji nove veci, staci aktualizovat prohlizec.

325
# 09.05.2019, 15:12

V Archivu je uvedena nejnizsi prumerna rocni teplota dlouhodobe na Snezce, a to jen +0.2 (ve starem skolnim atlase dokonce slabe pod 0).

Kvalitni dlouhou radu tam ma jen Polska stanice (ID 12510), a:
https://diskuse.in-pocasi.cz/image_uploads/06_2018...

690
# 09.05.2019, 16:17

Dobrý den, také by mě zajímalo, zda je dostupná i nová mobilní app pro Android. Mě to stále ukazuje poslední aktualizaci z roku 2016. A nyní už mi nejde ani přidat příspěvek. Je chyba jen u mě nebo to má někdo podobně?? Díky

# 09.05.2019, 16:51

PvW
Zatím ne, ale v budoucnu ji také upravíme.

ota
Počasí u vás je opravené. Mapy na mobilu jsou obecně problém, který nemá ideální řešení. Na původní mapu už se nedaly přidávat další stanice - nevešly se tam, takže mapa musí být interaktivní. Proto tam musí být to "Zobrazit mapu" - jak jinak bychom poznali, jestli chcete sjet dolů po stránce nebo chcete pohybovat mapou. Mít pohled na celou mapu, kde bude jen mrak přes sebe umístěných stanic je k ničemu. U teplotní mapy to ale smysl dává, tam to zvážíme. Podtrženo sečteno: buď si musí uživatelé zvyknout na interaktivní mapu nebo bychom už nikdy nemohli přidávat další stanice, protože původní mapa už byla zcela zaplněná (za poslední měsíce jsme odmítli spousty stanic jen kvůli tomu, že na mapě nebylo místo). Ovládání kolečkem myši na počítači a jiná vylepšení ještě vyzkoušíme. Na ladění a úpravy je teď času dost.

igor127
Stále se Vám nezobrazuje? Nasadili jsme upravenou verzi.

TommyAst
Odkazy opravíme. Děkuji za upozornění.

Mari
Zatím není, přidávání dat přes ní řešíme, je to chyba u nás.

182
# 09.05.2019, 16:52

Boha jeho ... proč zase měnit na nějaký nový neověřený bastl? Nestačilo doladit starý design?

87
# 09.05.2019, 17:02

Stranik
To je tedy názor. Předpokládám, že bydlíte v dřevěné stodole z roku 1000 a jezdíte kočárem :D Vzpomenu si na aprílový žertík od Seznamu: Mapy.cz, kde nasadili mapy z roku 1999, protože: Po každém vylepšení si část našich uživatelů stěžovala, že ta starší verze map byla lepší. Z toho nám vyplynulo, že původní verze aplikace z roku 1999 byla vlastně tou úplně nejlepší, a proto se k ní po dvaceti letech vracíme :D

ota
2433
# 09.05.2019, 18:13

In-počasí
Děkuji za reakci a odstranění chyb z počasí u vás. S tím počtem stanic jsem to nevěděl, to pak samozřejmě chápu a určitě souhlasím, že více kvalitních stanic má přednost. Pokud by bylo možné tak upravit teplotní mapu bylo by to skvělé. Každopádně Vám moc děkuji,že tak reagujete a snažíte se nám tady vyhovět a neustále se zlepšovat. Moc jiných webů,které by tak dobře fungovaly a neznám. Takže klobouk dolů.:)
Ještě taková drobnost pro ostatní. Všiml jsem si, že pokud chcete zobrazit mapu stanic, počasí u vás a teplotní mapu na celou obrazovku i na mobilu, postačí přepnout v chromu na zobrazení pro počítač jede to. Takže alternativně lze postupovat i takto.

# 09.05.2019, 18:22

Nejsem z nového In-počasí nijak nadšený. Roky používám pro zobrazování teploty vzduchu na svém webu vygenerované ikonky. Po změně webu In-počasí se změnila i velikost a barevnost těchto ikonek, což rozhodilo design stránky (viz obrázek). Předpokládám, že stejné problémy budou mít i stovky dalších uživatelů, kteří tuto službu používají. :(

3274
# 09.05.2019, 18:25

In počasí
Dobrý už je skoro všechny opraveno ale ještě opravena není ta ikona trvalého sněžení v počasí u vás a historie tam ještě není aby jsem se mohl podívat jak bylo u mě třeba před měsícem;-) takže to jsou 2 věci které ještě by se měly doladit:!!: jinak super stránky:)

8
# 09.05.2019, 18:27

obecně, především co se týká funkcí, nemám s novým webem problém. Přehlednost slušná, zorientoval jsem se prakticky okamžitě a to, že je numerický model prakticky jen odkaz na stránky Ventusky.com, to je v pořádku, proč si to nezjednodušit.Co mi opravdu hodně vadí je rozložení reklam. Buď jich na starém webu bylo méně, nebo byly díky tmavšímu pozadí hůře vnímatelné, ale tady jsou všude. Na mobilu je to ještě násobně horší. Dosud se mi stalo jen výjimečně, že jsem klikl na nějakou reklamu a byl přesměrován na danou stránku. Po aktualizaci se mi to stává pravidelně. Plně chápu, že na neplacený server, ať už o počasí či čemkoliv jiném, reklamy patří, ale co je moc, to je příliš.

# 09.05.2019, 18:48

Radusis
Můžete si během pár vteřin vygenerovat nové malé ikonky: https://www.in-pocasi.cz/pocasi-na-web/objednavka.... - to jestli se to nějak rozpadne záleží na konkrétním webu. Tyhle ikonky už většinou nikdo nepoužívá - ty jsou snad z roku 2006.

Pantau
Reklam tu více myslím není. V každém případě přihlášeným uživatelům zobrazujeme méně reklam. Jen na mobilu to zatím není hotové, takže tam se zobrazuje všem stejně. Ale to se dodělá.

0
# 09.05.2019, 19:40

Dobrý den,
od včerejšího dne mi na mobilních telefonech aplikace In-Počasí nenačítají data - spojení se serverem selhalo. Má to nějakou souvislost se spuštěním nového webu?
Jedná se UWP aplikaci verze 1.4 pro Windows Phone (Mobile) a o aplikaci pro Android verze 1.0.2 (poslední verze pro Android ICS 4.0.4)
Děkuji.

# 09.05.2019, 19:56

Vanmir
V aplikaci In-počasí pro Android žádný problém aktuálně hlášený nemáme. Aplikaci na Windows Phone nemáme - to jsou zřejmě nějaké neoficiální, které už nepodporujeme.

# 09.05.2019, 20:48

zatím mi stále nejde přidávat počasí přes meteomapy in-počasí. stále píše "chyba připojení k internetu"

# 09.05.2019, 21:08

Roman Závora
Tento problém zatím stále řešíme.

0
# 09.05.2019, 21:37

In-počasí
Tomu nerozumím. Vždyť ještě na starých stránkách jste aplikaci pro Windows Phone běžně avizovali, viz: http://web.archive.org/web/20170309133014/https://www.in-pocasi.cz/windows/
a najednou žádná neexistuje?

V konektivitě aplikace verze 1.0.2 pro starší Androidy hlásím problém.

# 09.05.2019, 22:22

In-počasí
díky za info

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.