Myslím že to bude chtít postupně doladit.Jeden hlavní problém je že pokud přepnu na radar na mapě a zapnu záznam a pak ho zastavím,tak už se nedá znovu zapnout.Dokonce se to tak zasekne že je potřeba zavřít prohlížeč a pak ho zase otevřít.To se děje pouze v Exploreru.U Chromu a Firevoxu je to v pořádku.Jinak se mi líbí že při změně teploty se mění barva okna.Na druhou stranu se mi nelíbí že některé stanice se dost překrývají.Možná by to chtělo zmenšit okna a nebo zvětšit mapu.Taktéž ještě chybí tlačítko radaru jak bylo na staré mapě.Jinak by to mohlo být O.K :-)
Diskuse o počasí Nové In-počasí
Každá změna je k horšímu... Ta původní fungovala, byla vychytaná a pěkná. Tak proč toto?
Stránky jsou podle mě lepší a přijatelnější i po grafické stránce.Jen to chce čas na vychytání much a za měsíc nám ani nepřijde,že bylo něco jinak.Ve všem změna k lepšímu,jde jen o zvyk.Nikdo neudělá hned vše na 100% a je dobře,že uživatelé o těch mouchách píší.
Je to jako s výběrem auta.Někdo octávku,druhý hyundai a třetímu stačí malý fiátek,vkus máme každý jiný,ale za pár dnů si každý zvykne.
Za mě super.
Tutugon
já tomu nerozumím Všichni tu křičíte,že o body nejde a najednou se o ně hlásíte
Teď když je web v přestavbě,bych všechno zrušil.Žádné body,žádné tabulky.Pouze hodnocení fotek (bez bodového hodnocení) a seznam uživatelů.
Ale to je marný to je marný.......je to marný
Ondráš*
Děkuji za screeny, podíváme se na to.
dexx
Napište mi prosím na e-mail info@in-pocasi.eu.
jack
To je chyba, opravíme to.
Ondráš*
EXIF informace už by se opět měly zobrazovat u nově nahraných fotek. Další města v přehledu uvádět již nebudeme.
TommyAst
Podíváme se na to.
Metrix
Jaká verze Exploreru? Tenhle prohlížeč je dost nefunkční - doporučuji využívat moderní prohlížeče Chrome, Firefox atd. Mapu si můžete zvětšit tlačítky +/- v levém horním rohu u mapy.
jack
Editovat popisek může každý, kdo z daného místa pravidelně přispívá.
Na.Guru
Palce dolů zavádět nebudeme.
Tutugon
Bodový systém prověříme. V nové verzi se snížil počet moderátorů, takže se to výrazně projevilo i na bodech.
Me se nove stranky po graficke strance libi vice, jen mi trosku chybi u mesicnich statistik (teploty) ty dve sede cary, ktere znazornovaly prumerne denni a nocni teploty pro dany mesic...clovek tak na prvni pohled videl, jak si dany mesic vedl oproti dlouhodobemu normalu...
In-počasí
Při prohlížení mapy počasí u vás jsem si všiml, že při kliknutí na jednotlivé hlášení počasí se zobrazí jen odkaz nenalezen místo aby se zobrazily detaily daného hlášení.
Dál mi opravdu vadí, že na mobilu mapu nelze odzoomovat tak, aby bylo vidět celou republiku. Což je hodně nepříjemné, totéž v teplotní mapě ČR, kde také nelze odzoomovat. Dřív byl z mapy hned jasný přehled jaké jsou kde teploty a vždy se dalo zoomovat tak, aby člověk viděl i detaily. Dnes ten celkový pohled prostě není možný. Navíc při prohlížení na šířku dole a nahoře se zobrazující lišty dělají mapy absolutně nepoužitelné, protože pro ně zbývá sotva třetina obrazovky. Líbilo by se mi, kdyby šlo ty lišty skrýt a zároveň odzoomovat tak, abych viděl celou republiku. Případně, kdyby volitelně, šlo zobrazit starou verzi map. Nezlobte se, vím že to dalo spoustu práce, ale nové mapy jsou na mobilu opravdu téměř nepoužitelné a stará verze byla pro tyto účely výrazně lepší. Ještě mi poněkud vadí, že se před zobrazením mapy musí vždy navíc kliknout na tlačítko zobrazit mapu. Je to sice jen detail, ale zbytečně zdržuje.
Pri v kladani prispevku do diskuze s odkazy se odkazy nestanou aktivni, tak jako to bylo v drivejsi verzi, napriklad tady:
https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-5-5109-Mrazive_r...
Graficka verze diskuze je lepsi, nez po staru. Je citelnejsi a dobre jsou videt i popisy a nahledy obrazku.
Vypis pocasi k vybranemu dni z archivu ma lepsi grafiku. V tabulce z vybranymi fonty je vypis prehlednejsi. Skoda, ze nejde vypsat mesicni vypis dennich hodnot ze stanice, jako napriklad na en.tutiempo.net/climate/ . Jaky je vlastne zdroj dat pro data v archivu ? (S GSOD a GHCND jiz data nesouhlasi, Klementinum nejspis bude podle vypisu na portale)
Mapa s pocasim v CR v Archivu k danemu dni se ale uz nezobrazuje bez JavaSkriptu, tak jako driv, jsou tam videt textove popisky pocasi, ne graficke symboly (ktere byly pravdepodobne driv jako png-gif obrazky).
Teploty ze stanic (aktualni extremy a pod.) maji novou barevno skalu, vice barev, nemeni se font pisma, ale pozadi. Je to dost o vkusu, co komu vyhovuje vic, oboji je prehledne (mel jsem radsi zmeny barvy pisma, byla to i jednodussi html stranka).
Dost je skoda, ze mapa CR stanic s aktualnim pocasim (vypis meteostanic na mape) je uz jen s Jabaskriptem, ne jednoduche html stranky, prehledne fiungujici bez JS. Driv se ze strankami dalo o dost lepe pracovat. Navic byla stranka mensi na datovy objem a bez narocnosti na CPU-RAM. Jestli je lepsi mensi nebo vetsi barevna skala, to je dost individualni, mel jsem radsi tu mensi, kvuli snadnemu nalezeni rozdilu a teplotniho pole. Ta mapa je dost skoda. Existuje jeste teplotni mapa jako PNG-GIF obrazek ? Taky skoda, ze u profesionalnich stanic nejde najit html mapa s hodnotami jako driv.
Existuje vlastne jeste teplotni mapa Evropy na zaklade Metar nebo Synop ? Velmi dobre udelanu teplotni mapu Evropy maji na meteomodel.pl Zatim se mi nepodariloprijit na to, jak takovou mapu Evropy, Sveta nakreslit. Je to v Grads ze Synop pozorovani, pomoci Bash a Gnuplot by to melo jit take, ale vyvoj takove mapy neni jednoduchy.
https://meteomodel.pl/AKT/IMG/temp99.png
Skoda, ze je barevna skala resena tak, ze velikost mapy je cca 700-800 kB. Po snizeni barevne hloubky na 8bit je to neco cca 200-300 kB. Drivejsi mpa par let na zpet mela mensi velikost PNG souboru.
Archiv je o mnoho prehlednejsi v nove verzi, co se tyce statistik, maximalnich a minimalnich hodnot. Statistiky jsou super. (Vubec nejvyssi minimum je z Bystrice pod Hostynem nove +27.2 z 08.08.2013, naopak podle vseho je nejnizsi maximum z Lysa hora 12.01.1987 -27.4 - takze jsme byly na vychode nedaleko od -30 v 850 hPa). Kdovi, jak to ale bylov letech typu 1929 a 1956.
https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-10-4829-Rekordy_... (zatim od srpna 2018 ke zmene nedoslo)
V diskuzi je super i ze se posledni obrazky zobraziji k dane podskupine. Skoda ze jedna s podskupin v diskuzi neni Historicke pocasi a extremni pocasi, pocasi v zahranici.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.