TommyAst
Tak já jsem studoval angličtinu na Masarykově univerzitě a tam jsem prostě měl s Linuxem nevýhodu, protože různé edukativní programy a aktivity tam fungovaly tak, že se počítalo s tím, že měl každý Windows. Kdybych studoval informatiku, možná by to bylo jiné, ale na angličtině tato možnost (že by někdo neměl Windows) nikoho ani nenapadla.
Tomino
Já si taky vzpomínám na některé bouřky dejme tomu od toho roku 2008, vichřice Emma (1. 3. 2008), to byla vůbec první situace, kdy mám vzpomínku na to, že přesně v ten den byla bouřka. Matně si vzpomínám i na dřívější bouřky, ale kdy to bylo, nevím. Každopádně z těchto bouřek nemám žádné podrobné údaje, reporty jsem tedy nesepsal. Psal jsem je myslím nějak v letech 2016-2019, vrchol byl právě v tom roce 2017, kdy jsme měli velmi dobrou bouřkovou sezónu. Pak jsem ale přestal, upadalo to, nevyvíjelo se to a ještě k tomu ty detekce blesků prostě nefungují úplně ideálně. Souhlasím ale s tím, že ten projekt je dobrý a pokud by se to posunulo někam dopředu, tak bych i uvažoval o tom se k těm reportům vrátit.
Diskuse o počasí Kvalita některých příspěvků
Marek_98
Tak na humanitárních vědách je to jiné. Tam počítají s Windows a MAC operačním systémem, s Linuxem ne. To je tedy v dnešní době tristní, ale třeba tam Linux skutečně skoro nikdo nepoužívá a nevyplatilo by se dělat Linux verzi pro jednoho člověka (navíc v Linuxu jsou distribuce různé a nekompatibilní). Na MatFyzu na fyzice nebo informatice nebo matematice, tam se s Linuxem samozřejmě počítá jako základ, ale hodně studentů ma i Windows.
Orkán Emma, přesně 01.03.2008. Na to si pamatuji, bouřka přišla v denních hodinách, setmělo se padal sníh s deštěm či krupkami, foukal vítr nejvíce při přechodu fronty.
Ještě větší byl orkán Kyrill 18.01.2007. To byla asi nejextrémější situace v mnoha pohledech. Pokud tedy vynecháme povodně a tornádo na Moravě. Bylo velmi teplo hlavně před přechodem fronty (v Jiho-Moravském kraji k půlnoci až), celý den a hlavně večer v Praze extrémní vítr a teplo, na návětrné straně hor hodně strážek. V Praze byly vidět blesky celkem četné na frontě z dálky, ale v Praze asi bouřka ani nebyla. Zato vítr a silný déšť na frontě ano.
Extrémě silný vítr s bouřkami ve studeném vzduchu si pamatuj při situaci 26-28.10.2002. To hlavně při přechodu fronty se párkrát zablesklo, vítr rozházel popelnice, poškodil střechy, utrhal pár věci.
Pak samozřejmě extrémní bouřková událost v Plzni a hlavně Opařany na Táborsku 06.07.1999. A pád ledové koule v obci horky u Plzně 01.08.1998. To ale ani s meteorologii nesouviselo.
https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-2-5169-Nejvetsi_...
https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-7-5656-Pad_pulme...
Marek_98
Já si Kyrilla pamatuji velmi dobře,protože to byl hukot i tady dole a odletělo i pár tašek ze střechy.Tehdy Sněžka 216,Fichtelberg v KH 184,Praha - Karlov 162,Kocelovice 148 km/hod.Na Moravě byl vítr slabší,nejvíce škod napáchal na Klatovsku.Je zajímavé,že už docela dlouho žádná větší a plošnější vichřice u nás nebyla,což dříve bylo v zimním půlroku docela pravidlem.
Jee Kyrilla by som sk zopakoval, alebo aspon Emmu. Tie vichrice uz dost chybaju. Posledne roky tu fakt viac jak 15-18 m/s ani nefukalo, pritom roky predtym bola vichrica kazdu "zimu", niekedy aj niekolkokrat. Posledne roky je to nejake utlmene. Samozrejme velke skody si neprajem, ale proste zase by bola aspon zaujimava situacia
Marek_98
Já se za Kyrilla učil na zkoušky, tak to nebylo úplně nejvhodnější načasování, byl to tedy i kazi-uč. V Praze na Jižním Městě byl vítr silný už přes den, docela i venku hučelo, oteplovalo se postupně. V Praze přes den nepršelo. Večer pak už byla tma a byly vidět v dáli záblesky, poprchávalo a kapky byly urychlené větrem tak, až byly docela cítit. Pak večer silný déšť na frontě. Do Brna přišla fronta samotná až později v noci. Přes den byly ty projevy na Moravě trochu slabší. Orkán Emma a situace 26-28.10.2002 (to jsi byl ještě malý) byly v menší intenzitě větru a také bez extrémního oteplení.
Orkán Kyrill 18-19.01.2007:
https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-7-5433-Uhadnete_...
Nárazy větru ze SYNOP kodu často mohou být špatně, 250 km/h a pod. platné hodnoty nejsou.
Ale to už je docela mimo téma. Každopádně operační systémy k tomuto tématu jsou a ne málo. Většinou moje založená témata - delší příspěvku byly vytvořeny v Linuxu a to kompletně všechny kroky. Některé kroky by šly i ve Windows snadno, ale u spousty věcí bych si ve windows nevěděl rady a bylo by to o dost složitější. To, že některé instituce a dokonce školy s Linuxem nepočítají, je tristní. Ale pamatuji dobu, kdy byly stránky optimalizovány na Internet Explorer, někde dokonce jen na něj.
K té kvalitě příšpěvků a mému vláknu Uhádněte stanici:
https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-7-5433-Uhadnete_...
Jeden nejmenovaný uživatel tam se mnou diskutoval docela dost a to po poměrně dlouhou dobu. Po té všechny svoje příspěvky dotyčný uživatel smazal a dizkuze tak přestala být přehledná a navazující. Jednalo se o příspěvky staré i několik let. To není úplně nejsprávnější postup přispívání do dizkuzí.
TommyAst
Já chodím na jedno fórum, kde autor může svůj příspěvek odstranit, jenom dokud za něj někdo nenapíše další příspěvek. Pak už může jedině požádat adminy o odstranění. A vím, že některý z adminů psal, že to dělá hrozně nerad, protože právě potom takto promazaná vlákna kolikrát ztrácí smysl, nebo jsou značně nepřehledná.
TommyAst
Jo, trefa do černého, jeden dotyčný tu též prudil docela dost lidí.. pak si zrušil účet, jak bylo jeho zvykem, a založil si jiný a furt dokola, teď ho již neregistruji, já mazal pouze jednou na společnou výzvu, už ve své podstatě v diskusi mimo téma, která se zvrhla.. jinak nechávám své příspěvky tak jak byly napsány a nemažu, holt se člověk někdy mýlí, jindy ztrapní, a někdy má i pravdu, či jen vede prostou diskusi, podává informace.. a dle mne, to vše k diskusi patří.. můj náhled.
Petr Hanzal
palma
On si účet nezrušil, dostal dočasný ban podle všeho. V průběhu trvání banu se jeho účet nezobrazuje, příspěvky, které zobrazil před tím ano. Po vypršení banu tuším smazal všechny svoje příspěvky. Nedělá to jeden uživatel, ale hned dva a z podobného regionu. Příspěvky píší i celkem kvalitní a pak je smažou. Navíc podobné formátování, struktury příspěvku, podobné úlety. Možná je to jeden a ten samý člověk. Samozřejmě, tím, že smaže historiii příspěvkků dlouho dozadu (téma Uháněte stanici), tím to téma tak trochu, rozesere, nebojme se toho slova.
Na forum.root.cz je smazání či editace příspěvku jen 2 minuty po odeslání. Což je teda dost málo. 5 minut by byl ideál.
Je to docela problém, tady na in-pocasi.cz že i roky starý příspěvek jde odstranit, nebo editovat. Tak například, řekněme že někdy v roce 2006-2007 bych napsal, že nejteplejší rok byl 2000. Ale to už dávno není pravda samozřejmě. Teoreticky mohu přísěvek editovat a opravit nejteplejší rok na rok 2024. A přitom datum vytvoření příspěvku bude 2006-2007. Uživatelé nevidí, že došlo k editaci. Pak se i můžu chlubit, jak umím předpovídat budoucnost.
Samozřejmě, když svoje příspěvky edituji - Opravy překlepů a gramatických chyb nezmiňuji, ale jakmile dojde ke změně jakýchkoliv údajů a fakt, uvedu, že jsem příspěvek editoval. Určitě by stálo za to nějak omezit editaci, mazání příspěvků.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.