PatrikMO
Kolego, tobě se ale daří. Vždycky se tady zjevíš, a to jsou tedy perly Nejdřív AI fotky z Kamčatky, pak další nepravdy a dezinformace. A dneska pokračování
Hodnotit úroveň sucha tím, že budu kopat v místech, kde přirozeně je dlouho vlhko, a pak řeknu tady je to výborný. No klobouk dolů, to je hodnocení. Prosím Vás, ještě někdo tímto způsobem?
Diskuse o počasí Ochlazení přinese i sníh, v Beskydech ho napadne až čtvrt metru
Včera 18°C, slunce polovinu dne, takže luxus. Dneska hnus s 6-7°C, nějaké 2mm tak to jde. Na zítřek se sněžení ráno vymazalo, ale ta oranžová revoluce ve výhledech se rozplynula stejně rychle jako v realitě. No vydržíme. ECMWF dává duben už spíše v mezích průměru, takže konečně vymizel ten celorepublikový podprůměr o -2/-3°C, což je pozitivní. Srážkově v mezích průměru.
Dnes opravdu pořádná změna v počasí. Dole u mne prakticky pořád déšť, dopoledne chvílemi s vločkami. Tady v okolí se sníh drží až od 600 mnm výše. Zajímavé bylo / je, že ze severní strany Beskyd se sníh drží i níže, už někde od 450 mnm výše (Frenštát a hlavně pak třeba Frýdlant nad Ostravicí, Ostravice, Jablunkov ...).
Zatím u mne 27,2 mm srážek a díky Bohu za to, po tom povrchovém suchu, co tu bylo.
MostMost
A co je na tom za nepravdy? Napsal jsem, že jsem byl hrabat díry v lese na Resslu doslova, kde je dostatek vláhy a není tam sucho. To jestli na polích jsou pukliny, nebo je sucho jsem vůbec neřešil. Píšete tu někteří o extrémním suchu, ale určitě to není tak horký. Zejména v naší oblasti.
PatrikMO
Zejména v naší oblasti, už je sucho celkem výrazné. Samozřejmě když budu hrabat někde v lese, kde je mokro celkem běžně, tak ano. To tam může být. A v porovnání s posledními 30-40 lety, je v tom určitém místě více vlhko? Nějaké porovnání máš? Rozhodně bych si netroufl tady pustit informaci, že sucho tady není. Jasně, všichni tady v okolí kecají. Nevím, nelíbí se mi styl tvých informací. Kolik ti tam spadlo srážek, dejme tomu od prosince, a jaký je rozdíl oproti průměru? Předpokládám, že to je tedy nadprůměr, vzhledem ke stavu v těch dírách. Zkus to trochu rozepsat. A já si zítra udělám foto report na Ressl
MostMost
Nj, všude voda po kolena. U nás v lužním lese u Labe je vlhkosti ažaz, ale rozhodně to není žádný ukazatel dobrého stavu vláhy v půdním profilu.
https://www.intersucho.cz/cs/ceska-republika/aktua...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.