Celý večer sněhové přeháňky, jestli to dalo zatím 1cm tak asi fajn, celkově bude kolem 5cm sněhu. Místy sněhové závěje a jazyky, stále čerstvý vítr. Sněžit by mělo do ranních 7 hodin.
Negan Jj, během probíhajícího zimního období, od listopadu, bude mít Most už okolo 5 dní se sněhovou pokrývkou, v termínu měření. Bližší info bude mít určitě kolega MM. Tady na rozhraní Lounska a Mostecka, zatím 3 dny se sněhovou pokrývkou
Včera proměnlivá oblačnost a pár slabých přehánek. V noci beze srážek, teď oblačno, -1. Přes den tu srážky nečekám, noc a zítra se uvidí. Spíše to vidím na Jeseníky a severní hory v Čechách.
No večer a v noci dle ICON De jsou ty šance taky pěkné, že by nějaký cenťák napadnout mohl, ale budou velké rozdíly mezi severem a jihem města. I teďka jih města suché chodníky a tady kolem 1cm.
Dejvos I zde nejnižší výška sněhu za poslední roky. Nebylo zatím více než 4 cm. Teď do cca 800 m bez snehu, jen zbytky nebo po včerejších prehankach poprasek. Nad 800 m od 0 do 20-30 cm.
Tady a i na mnoha dalších místech toto sněhově bohatá zima úplně nebude. Nějaký sníh tu vůbec ležel až letos a nejvyšší pokrývka činila 3 cm a to nedávno při té teplé frontě a následné ledovce. Aktuálně nám tu z přeháňky leží poprašek. Koukal jsem, že v noci na neděli by to tu 1 cm mohlo dát, tak aspoň snad.
no tu zima zatím nabízí relativně průměrná sněhová maxima a od ledna i častější dny se sněhem. v podstatě teď 8 dní v kuse ležel alespoň nějaký sníh. teď tam hezky sněží a je pod nulou, noc by mohla dát víc ale
Ve čtvrtek tmax 9,4 jen vítr tady byl dost brutal, ale naštěstí to rychle přešlo, ochladilo se raketově na +2 a v pátek přes den to pod nulu pak nekleslo, až dnes k ránu na -0,5, čekal jsem teda už víc pod nulou... Modely dávají větší mráz, dokonce až někam k -10 ve středu, tak uvidíme co realita. Sníh tady v posledních dnech pár vloček a výhled ICON dává 4 cm nějak stabilně do oteplení v druhé polovině příštího týdne, zato GFS tam pálí dardy, tak snad nebude mít pravdu, do zítřka 15 cm, ve středu 23 cm díky nechci
Jinak za leden mám už 20 mm srážek ještěže to nebylo ve sněhu, by mně jeblo
Tady pravidelné přeháňky, v posledních hodinách slité do trvalého sněžení. K tomu silný vítr a teplota kolem -4st, takže slušná hančovina. Sněhu tak 20-30 cm dle větru, od pátku mohlo napadnout kolem 10 cm. Srážkoměr i když je vyhřívaný nemá s tím větrem a prachových sněhem vůbec šanci objektivně fungovat.