Mám radost že i sever Čech dostane pěknou nálož srážek. Do neděle na většině území 30-70mm. Hlavně to návětří hor. Bouřky jen výjimečně a spíše až příští týden.
Diskuse o počasí Vydatné srážky 7.7.-15.7.
Leknín
Dobře si pamatuješ ! Ale už je to 1,5 roku co jsem se přestěhoval.
Ani jsem zde dlouho nepsal, ale co jsem viděl v předpovědi tu 40°C, tak mi to nedalo sorry, že to bylo tak nějak mimo téma.
Ale aby to nebylo úplně mimo téma, tak jsem před chvílí jel po D10 z Benátek na Brandýs a cestou taková průtrž, pak jsem mrknul na radar a nademnou bylo malé kolečko
KubysQ
V podstatě jen GFS... Ostatní modely mají sotva 30°. Očekávám, že další update bude i GFS v normálních hodnotách kolem 30. GFS toto dělá často.
Co tu řešíte teploty o víkendu čeká sever Čech dost možná vydatný déšť, tak pojďme diskutovat o tom.
Tak TN Gabriel se nám postupně vrací a zejména na sever a severozápad přinese trvalejší srážky. Také tam bude chladněji, ale hlavní budou ty trvalejší srážky. Aktuálně to dle ID2 do nedělního rána vypadá na pěknou zálivku a celý střed TN bude srážky přinášet až do úterý. Nejméně srážek a nejvyšší teploty pak budou naopak na jihovýchodě, kde bude na přední straně TN přeci jen teplejší proudění, ale tady už pršelo na začátku týdne, neuškodí pár dní sucha. Co hrozí jsou zítra odpoledne právě zde na jihovýchodě nějaké bouřky lokální.
Jinak v příloze posílám jak to vidí s celkovým úhrnem model ICON.
Predators2
Beztak nenaprší ani 100 mm.
Diskutovat o tom můžeme, ale aby to nedopadlo jako před pár dny.. Vlastně je ale dobře, že to nedopadlo tak, jak mělo. Byly by další komplikace navíc ohledně povodní..
A za mě můžeme diskutovat i ohledně bouřek tu a ne zakládat desítky témat ohledně slabých bouřek..
Je to jenom můj názor.
Jinak teď tam máme výhled max 38°C.. Doufám, že se to nenaplní. Já zrovna nejsem typ člověka, který by měl rád taková horka.
Tadeas
Ale i tak slušná zálivka to bude. Modely s tím hází jednou přidají, pak uberou. Když dáme 30mm do neděle bude spokojenost.
Tak tady žádné sucho není, srážkově se to po úterku výrazně zlepšilo. Je mi líto, že v Čechách, zejména v té severozápadní polovině je takové sucho, ale poslední dobou tady začínám čím dál více pozorovat ze strany některých uživatelů zbytečnou ofenzivu k Moravě ohledně srážek. My si to holt nevybíráme a je úsměvné pak číst až posměšné příspěvky, že je super, že na Moravě tolik nepršelo, protože u nás taky neprší..
Sever, severozápad Čech by do úterka mohl dostat pěkné množství srážek, tak držme palce.
palma
Koukal jsem na tři stanice na wundermap, skutečně je tam úhrn za posledních 30 dní nízký, sice dohromady mi to vychází na 20mm, ale i to je málo.
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IHOSTI7...
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IHOSTI5...
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IHOSTI6...
palma
Divný to není, měl jsi tam bouřky, které se tu vyhly. Tady výrazněji zapršelo na začátku června a pak už měřitelné úhrny jen dvakrát 5 mm. Červenec jsme zatím nastejno, protože bouřková sezona zde už nejspíš skončila (u mě ani nezačala). ;)
PS: 16.6. jsi tu hlásil u vás 35 mm srážek, mě ve stejné době to bylo kolem 3 mm. Takže asi tak.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.