Icon tam má tu níži nad Polskem minimálně do příštího čtvrtka takže by od soboty mohlo být tech srážek fakt dost a možná i bouřek.Tropy zatím v nedohlednu.
kuba Snad vyjde GFS, který asi jako jediný dává okolo příštího víkendu hezčí počasí. Začíná mi to připomínat léto 2023, kdy od 25.7. do 9.8. s výjimkou asi jednoho dne pořád pršelo. Výhled na otevření láhve ostřejšího.
To sou skoky v tech vyhledech ted tam zas ma GFS (a i Korejci) na 20.7 ctyrycitky pro polabi a jizni Moravu. Ale spis to budou zase bludy, na Slovensku by pak bylo az 42 a Madarsko 43..a tolik tam jeste historicky namereno tusim nebylo.
kozacik Ráno příjemné překvapení, mezi mraky vidím slunce.
Jinak Ecák tam zase v týdenním výhledu maluje srážky opravdu každý den, rozpětí od pár desetin po 8 mm. Chtělo by to dva tři dny bez deště, aby se dalo postříkat víno bez rizika, že to všechno za chvíli spláchne liják.
Ai-kun To byl výstup z 18:00, teď ten půlnoční výstup tam nemá pomalu ani 30°C. Je to loterie.
Jen, ať prší, je to taky potřeba.Doufám, že to co se ukazuje od 20.7. se nenaplní ( zase vlna veder a ukazuje to tam i 40°C na 23.7. , jasně je to daleko, ale tato malůvka se mi nelíbí
No, GFS tam opravdu i v tom půlnočním výstupu hází +40... to samé předvedl cca před 14 ti dny původně na dnešní datum.. co je venku, vidíme z okna.. ještě mne pobavilo jak tam teď na těch +372 hodinách sází v 850hpa nad Afrikou +50.. nad náma má na tu samou dobu +30 a nad jižní evropou +35 a takovýhle a podobný výhled tam má pomalu nad celým subtropickým pásmem..přikládám print.. ty nejteplejší oblasti mají bílou barvu... nebo-li další barevné odlišení už tam není.. neexistuje.
palma Mně to přijde spíš jako úlet hlavního běhu, takový bratranec zimní "bestie z východu". Ale těm 30°C od 20. 7. bych věřil, to ano. Taky jedu na dovolenou.
Tady byla tak mezi 9. a 10. hodinou středně silná přeháňka, ale jen krátká, takže dala pouze 0,2 mm. A jinak dnes opět fouká silný nárazový vítr, čekám slábnutí k večeru podobně jako včera.
ludvicek Je to takové mlhavé. Opravdu zatím připomíná jehlu v kupce sena hledání 1-2 dní zcela beze srážek v horizontu 10 dní. Výjimkou byl poslední GFS z 00, uvidíme co další výstup. Ne, asi nikdo si nepřeje týden v kuse 35C, ale pár dní stabilního počasí by to chtělo.