Diskuse o počasí Vydatné srážky 7.7.-15.7.
V noci už něco napršelo a teď sem míří pásmo deště. Zdá se mi celkem roztrhaný. Zítra můžou být na severu i bouřky, ale záleží na poloze níže. Příští týden také vypadá zajímavě co se týče srážek.
palma
Negan
Jj, v létě je to o štěstí na konvektivní srážky, něco plošnějšího přijde už málo kdy. Každopádně zajímavý poznatek, jsme třeba víkend u Českých Budějovic a včera nás při příjezdu uvítala luxusní bouřka s přívalákem, který jsem už dobrý rok nezažil a připadá mi, že jsem se zde vrátil o dva měsíce zpět v čase. Všechno je mokré, tráva sytě zelená jako na jaře. Úplně jiný svět. Ta hranice začíná ale až někde za Protivínem, jinak je vše uschlé. Zajímavý kontrast.
Za noc 5mm. Jdou další deště a v PodKH se vyrábí. Snad 10mm celkově.
Peter Sedlák 1
Konečně krásná zálivka tohle bylo potřeba. Koukám že zítra také něco bude.
Takže celkem vydatných srážek od neděle 6/7 ikdyž téma je od 7/7, ale aby to vypadalo víc vydatněji máme zatím úhrn 52 mm
Pocitově pro lidi tady hnus, duben dnes teplotně končí, ale ne srážkově, ty neustálé přeháňky už všechny štvou. Na dnešek nějaké kapání až do středy, po 15/7 je tam možnost spíše výraznějších srážek, pokud to nastane tak se to nejvíc vyleje tipuju na východě jak jinak
no ale možná budou i tady jedna minulou neděli a pak včera
ochlazení snad přechodné jen ne pak zase teploty kolem +20 a méně, chtěl bych se v červenci v česku i vykoupat a ne jen moknout z přeháněk
Tak dneska by se měly objevovat další přeháňky a bouřky.
Většina modelů ale dávají bouřky jak na severnější část Moravy, tak i na střední Moravu. Podle ICON DE by mohly být i silnější. Zatím se to ještě bude upřesňovat, ale zdá se, že nás možná nějaká bouřka trefí jenom okrajem.
Už máme i výstrahu pro silné bouřky. Týkají se hlavně Olomouckého a Moravskoslezského kraje. A také i kousek Pardubického kraje.
Fstorm
Tak chtěl bych normální teploty, asi ten interval 23-27, kdy tady bylo naposled +23? V červenci byl jediný normální den 4.7. +24 a jinak hic nebo kolem +20. Červen byl fajn, jen jeden trop a kdyby nebylo půlka toho měsíce po ránu chladno
Přeháňky sú na pěknú otravu pokud budu furt venku, ale srážek polovina normálu to už sa teď hodí, akorát to na můj vkus jede to pršení nevíš kdy tě trefí už dlouho a ještě asi bude.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.