Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Zpočátku na většině území déšť, na západě i sněžení, během dne ubývání srážek

Diskuse o počasí Vydatné srážky 7.7.-15.7.

# 09.07.2025, 13:55

kapr84
Hoši, známé firmy..pokoru..Hmm.Od tebe to sedí :D
Těmi hochy a známou firmou myslíš i Admina a redakci?:!!::D
Si tak natvrdlej, nebo některý text a podstatu té kritiky nevnimáš schválně .. to druhé, bezpochyby..
Kritika je namířená oprávněně na nepružnost reagovani ČHMÚ, ne na modely že to netrefily ne na to že ČHMÚ vydal výstrahu, jakou vydal..

# 09.07.2025, 13:55

F4
Trochu optimismu. :)
Jinak úhrn od neděle je super 24,6mm, takže sláva, sláva. :)

# 09.07.2025, 14:00

Jóó F4. Podkrušnohoří je každým rokem na tom hůř a hůř.
ČHMÚ na facebooku machrují, ovce jim na komentáře dávají desítky lajků. Myslím že ti samí si pak na ně stěžují.
Ta výstraha ok, i iconovci a apregovci dávali vyšší úhrny, ale proboha to je těžký kouknout na aktuální situaci a zrušit ji?
Nejde nic.

Bouřky tady nehrozí takže klídky.

12
# 09.07.2025, 14:01

Francois
no vida.. :D kritizovat umí každý moula.. ;-) znám z osobní zkušenosti.. to jsou většinou lidé, co mají problém sami se sebou.. :) však ne nadarmo se říká, po bitvě... ti lidi se snaží odvést svou práci nejlíp jak to jde. Jak by se to líbilo vám tady.. snesli by jste, kdyby vám někdo od plic zkritizoval svou práci, na které vám tolik záleží? Příroda je to poslední tady, co si podmaníme. :cool: a je to dobře!

102
# 09.07.2025, 14:08

Tak YR už to zredukoval, ale pořád je reálný že dostaneme slušnou zálivku :prsi:
No nic..budem se modlit

Yr nejnovější výstup
12
# 09.07.2025, 14:10

My jsme se prostě naučili, že nám modely řeknou všechno a o nic víc se starat nemusíme, že nám to strčí až pod nos... ale teď se potvrdilo, že je to omyl. Za co jsem moc rád.. ale davy budou křičet! :D to není ani tak toto fórum... i když.. ale spíše sociální sítě, kde to do ČHMÚ perou zleva zprava...já se tomu spíš směju a ani to nečtu. Ale holt když za každou cenu potřebujeme vědět jak bude.. do mě taky v práci pořád šijou, proč jim neřeknu přesnou předpověď, kdy bude pršet.. ale to je uplně zcestné. Už jim jen řeknu, sledujte radar...chápu, že laik se diví, nechápu, že se diví i zkušený... pro mě je zajímavější spíš tématika aktuálního stavu počasí a historie.. předpovědi mě nikdy nějak nebraly.. protože je to loterie, a vždycky bude.. no nic, jen jsem napsal co jsem měl na srdci.. :)

544
# 09.07.2025, 14:30

Jeste ze se spoleham na predpovedi Dagmar Honsove, to je jednicka na trhu :D:D

# 09.07.2025, 14:30

kapr84
Stále si nepochopil, co se tu kritizuje a proč?
Či to ignoruješ, ale, to je asi jedno...:D
Příroda napráskala modelům, lidem, technice..
To je ok..
Co ok nebylo, už tu zmínila jak redakce, tak někteří další..
Co si o tom myslíš ty, je tak nějak dost vedlejší..kapře..

12
# 09.07.2025, 14:53

Tomino

Dáša je naša.. :D

Francois
myslíš to, že když už bylo jasné, že výstraha nebude naplněna proč nebyla rychleji stažena?... Nečetl jsem tady všechno a za to se omlouvám.. to nevím, asi mají řády a nařízení, kterými se musí řídit.. je to složité, ale co se týče meteorologie, nepovažuju se vyloženě za veřejnost, tak nechci kritizovat. Ale přijde mi přehnané kvůli nepodařené předpovědi odvolávat ředitele :-) nebo vůbec někoho.. já jako nemám čas sledovat výstrahy každou hodinu, co tam visí, proto to tolik neřeším, někdo asi jo no.. vlastně celkově jdou výstrahy spíše mimo mě... v modelech to všechno vidím daleko dřív co by mohlo nastat.. výstrahy je spíš takové pozlátko pro veřejnost aby se cítila bezpečně, že to pro ně někdo sleduje..

# 09.07.2025, 14:58

kapr84
Ano, to..
V pohodě.., ohledně toho..
Příště raději třeba dřív přečti , než se budeš k něčemu vyjadřovat..👍
A pokud se ti nezdá nějaká konkrétní připomínka, od někoho, tak reaguj směrem k němu, ne všeobecně..;-)

12
# 09.07.2025, 15:00

;-)

ještě k těm výstrahám.. myslím si, že nám tady všem je většinou dopředu jasné, kdy bude vydaná a kdy ne... když se tomu někdo opravdu věnuje tak to zase tak složité není.. ale jaká bude nakonec realita to je věc druhá..

3353
# 09.07.2025, 15:10

Tady na Sibiři nám to dalo 15mm a dneska asi milík v přehánkách :) to je fajn, sucho už se fest hlásí o slovo.

Těšim se na téma Cmrndačky na SZ :D:D:D

# 09.07.2025, 15:15

crossflow
Těšim se na téma Cmrndačky na SZ
Já taky :D:D

478
# 09.07.2025, 15:28

Francois
Tak jsem si to celé dopoledne a popoledne tady četl.. Takže tady u nás předpokládaná cmrndačka 5mm..:), a ohledně toho, že příroda zase jednou vyjebala s modelama (s některýma obzvláště) ohledně srážek, bavíme se tu o tom, jak nejvíc nejisté jsou predikce srážek, vy, tamten, onen, na to upozorňují a pokud tedy ta situace není jedna z těch pár jasných, za dejme tomu deset let, tak říkají... bacha, opatrně s tím, může to udělat tohle a tamto.... a pokaždé se najde hromada dalších, co tu potom cupují modely a kde koho, za to, že někde nespadlo tolik, co bylo slíbeno a jinde spadlo.. a ještě do toho zamontujou Čechy a Moravu.. a nad tím, na obláčku pluje paní Dáša... dneska jsem se docela pobavil...:).. tak ještě teda zbývají ty SZ jo a cmrndačky..
p.s. a přesně.. druhá strana jsou ti pánové, co neupraví výstrahu, ani když už je jasné, že déšť ustal...

36
# 09.07.2025, 15:51

Tomino Nahodou, Dasa se tak casto netrefi, az to vlastne dost dobre vychazi, jenom naopak

544
# 09.07.2025, 16:20

Ai-kun jojo, jak bude predpovidat nicive bourky, tak vlastne bude polojasno:cool:
No v patek to vypada u nas na nejake prehanky, tak som zvedav..

# 09.07.2025, 16:27

Je možné,že v ČHMÚ byli trošku ovlivněni tou tragédií v Texasu,protože je pravda,že v oblasti, přezdívané “Alej bleskových povodní “ by se takové neštěstí prostě stát nemělo (předpokládám,že výstražný systém v místě častých povodní tomu svou úrovní odpovídá).Na druhou stranu i tady hodně uživatelů dokáže pružně reagovat a správně vyhodnotit situaci,tak proč by to neměli umět v ČHMÚ.

1277
# 09.07.2025, 17:35

Já jsem zvědavý jak se zachová ta níže až se bude vracet. Aladin tam má pro severní návětří i 80mm. Bylo by úsměvné, kdyby nakonec z téhle níže spadlo nejvíce na severu :)

# 09.07.2025, 17:42

Tak u nás dneska sem tam nějaká přeháňka odpoledne byla, ale vždycky jen pokapávání, takže úhrn neměřitelný. Spíš foukal během dne silný nárazový vítr, ale už se uklidňuje.

Zeu
6
# 09.07.2025, 18:32

Předpovědní modely budou v budoucnu schopné aktualizace možná i po hodině.
Aladina je nutné doladit a trochu krotit :pozor:

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.