Příjde mi absurdní někoho odsuzovat za to, že fotí velké zasněžené plochy. Je jedno jestli je tam stín, podmínky a podobně. Řídíme se selským rozumem. Ale né, tady frčí fotky příjezdových cest, škarp, pangejtů. slunných svahů u kolejí, silnic. To přeci je hlavní a nejdůležitější ne. To jsou místa kam lidé chodí na procházku, kde se děti koulují, staví sněhuláky, bobují.. Jak psal výše Tomáš. Je to absolutní hloupost. Je rozdíl fotit plochu, která je solená (silnice), škarpy, kam odlítává sněhová kaše se solí a pak tvrdit jaká to je skutečnost a je tam tolik a tolik sněhu. To mi příjde hodně profesionální, ale tak když to těmhle lidem baštíte tak budiž. Tomáš výše poslal krásné fotky zmrzlé pokrývky a tak to má být. Nikoho nazajímá špinavej pangejt, zjevně to leccos o někom vypovídá.
Diskuse o počasí Návrat silných mrazů od 19.1.2026
PatrikMO
Tak proč nám fotíš ty jen schovky za garážema? Stále a dokola jen vy dva. To že jsem fotil za jízdy včera v Mostě, pospíchal jsem. To je samozřejmě chyba. Naštěstí jsem v týdnu, kdy nás tady pan TomasMost, krmil hromadami sněhu u něj na schovaný na zahradě, tak jsem si u něj přímo v tom parku u baráku udělal nějaký fotky a i videa. Na ty ještě přijde čas A ještě jednou, co jsem psal poslední dobou o sněhu, v Mostě. Je dnešní informace, co jsem viděl, nafotil, změřil. A to buď nesouvisle, nebo nejčastěji 2-4 cm. Nechápu co vám na tom furt vadí. A omlouvám se, že jsem se nejel podívat za schovaný garáže, nebo dozadu do uzavřenýho dvora za archiv a za muzeum, kde se vzduch nehne, jak je rok dlouhej
Lerak2
Musím se zastat minimálně uživateleTomasMost
Lerák2
Používáte zcela nefér metody, fotíte silnice a příjezdy do Mostu, vypichujete místa bez sněhu .. Buď jste línej vylézt z auta nebo místa se souvislou SP záměrně vynecháváte.. a na základě toho děláte jakože relevantní závěry?!
To jste klesnul hodně nízko.. Vaší ,, pravdu,, vám takové počínání naprosto nepodpoří, spíše naopak..👎
Uvnitř Města, mezi zástavbou, v zahradách a parcích, atd to evidentně vypadá úplně jinak..
Tomas Most je dlouhodobě seriózní a platný člen fóra a nemá důvod ve svých létech si vymýšlet nějaké senzace..
Naopak tu spíše často krotí směrem k realitě senzace od jiných..
V jeho místě pozorování je evidentně souvislá sněhová pokrývka a rozhodně vyšší, než 2-4cm..Bez debat..
Most je rozlohou veliký a absolutně nepřichází v úvahu spláchnout všechny jeho uživatele do vašich několika silničních fotek..
TomasMost
No já viděl mapu s teplotama, kde bylo 0-1°C a správně tedy měl jak Peter Sedlák, ještě dlouhou dobu po tom, tak Mostnew. A i stanice ČHMÚ měla v tu dobu rozmezí teplot, jak kolegové výše. Ok, měl jste tam v posledním baráku na úplném konci města, možná kousek pod nulou, tak ok. Ale PatrikMO to dával z místa, kde bylo prokazatelně více. A za mně je rozdíl jestli je prakticky v okolí 2-3 km nad nulou, než když mně tady někdo krmí mínusovou teplotou. Ano rozmezí do 1°C, jsme si tady několikrát řekli, že je ok
Pánové z Mostu, tohle téma fakt není o tom, jestli v Mostu máte 3cm nebo nesouvislou pokrývku, i když podle fotek u vás je rozhodně více než 50% běžné krajiny se sněhem, běžte si to prosím řešit do soukromých zpráv a tady se držme tématu. U nás dnes bylo -9,2°C, takže docela solidní mráz. Jsem zvědavý jestli dnes bude ledový den, nebo teploty půjdou nad 0.
spurdo
Je to daleko
Ale nemám jediný důvod nevěřit tomu co čtu a co vidím od TomasMost..
Prostě v jeho místě pozorování a měření je to evidentně tak..
Proč by ho mělo zajímat, jak je to na příjezdu do Mostu nebo u hlavní někde o tři ulice dál?
To je pro jeho místo pozorování irelevantní, nepodstatné..
Nechtěl jsem do toho už vstupovat, ale když už se to takhle smutně rozjelo, tak jenom můj rychlý nadhled. V Mostě je nejčastěji místy od nesouvislé pokrývky, až po místy souvislou, nejčastěji jak tady padá hodnota mezi 2-4 cm. Víc bych to přestal rozvíjet. Případně, když by to přeci jen nestačilo, nejpozději ve středu s Petrem Sedlákem, uděláme nějaký společný nezávislý report. Ale myslím, že to nebude potřeba. Ostatní požádám, ať se zdrží už k tomuto tématu komentářů, a pojďme radši sledovat, co nás čeká pěkného v počasí v následujících dnech. Děkuji
Lerak2
Normálně vy si tady jednou budete psát sám se sebou,aby mi Lerak uvěřil,na radu zdejších uživatelů jsem novou pokrývku změřil na střeše auta,kde se to nedá nijak ošidit,vítr nefoukal.Asi jsem udělal chybu,že jsem k této sumě přičetl celou výšku starého prachového sněhu,tak dobře,i kdyby ta max celková byla 22cm,pořád je to tady nejvíc za desítky let,leden má šanci skončit teplotně podprůměrný,ale někomu je to pořád málo.Pokud je v kuse několik dní a nocí nad 0 a na tom plastovým stole je x cm sněhu,tak na té promrzlé zemi musí být minimálně stejně.Ale dobře,jsem lhář a krmil jsem tu všechny,vlastně nic jiného,než ta vaše pravda se nepřipouští Ostatním se omlouvám,končím.Francois díky
TomasMost
Normálně vy si tady jednou budete psát sám se sebou
To už se delší dobu myslím i často děje...
Nekončete, to by byla škoda..
Jinak, zde vše nadále zmrzlé, ráno to šlo k -9°C, aktuálně -5°C, obávám se zítřejšího rána, že se vrátí opravdu silný mráz..i na několik příštích nocí.
Tak když už se zmínilo to Brno, tak přidám ranní minimum -6,0°C, aktuální -3°C a nějak se nám to zatahuje. Sníh není žádný. Je pár lokalit v Brně, kde se drží nesouvislý sníh, ale je to tak na 20-30% povrchu. Uvidíme zda přeci jen ještě ten víkend nebude mít nějaké překvapení, ale nevyvíjí se to moc dobře.
Docela vtipná diskuse ohledně pokrývky v Mostě, ale podle fotek tam ta souvislá pokrývka ještě je. Ono na tom něco bude, protože co nám tady hlásí kolegové ze středních Čech, z toho by se Lerak2 musel asi zbláznit. Projel jsem dnes skoro celý kraj kolem dokola a na naprosté většině míst už jen nesouvislá pokrývka, ale spíše úplně bez sněhu a jen zbytky hromádek u cest. Sníh zůstal samozřejmě v různých údolích, lesích a na severních stranách kopců, takže stačí, že má někdo dobře orientovanou zahradu a hned má 10 čísel souvislo, realita je ale úplně jiná. Více sněhu snad zůstalo opravdu jen v tom slavném pruhu, ale je to hodně úzké území.
Jinak výhledy nějak teplají, aby se tohle téma nakonec nemuselo přejmenovat na Návrat tepla od 24.1.2026.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.