Bohužel to vypadá, že ta "bestie z východu" se nevzdá a zase to bude na novo ledové dny až do nedohledna fakt hnus, letos se protopí opravdu hodně, takovou zimu jsem už hodně dlouho nezažil a to nás ještě čeká únor i březen může být mrazivý
Diskuse o počasí Návrat silných mrazů od 19.1.2026
tomášzposázaví Predtim to byla bestie ze severu, prinesla aspon trosku snehu, u tyhle z vychodu to vypada na holomrazy - aspon u nas snih uz skoro roztal. Ted tu bude hrozit arktida s nejnizsima teplotama zimy prakticky na sucho. A nema to tam jen jeden model, ale snad vetsina, dokonce i korejci
Koralovec
Korejec je volitelnej na Ventusky tady je: https://www.ventusky.com/cs#p=66;17;2&m=kma_um...
Stále záleží jestli se to třeba neblokne rozšířením TV nad ukrajinou jak má gfs. Ale ecák to má západněji, větší mrazy.
Jinak no lepší kdyby ten sníh byl.
tomášzposázaví
Proč bohužel? Je zima, tak ať mrzne. Já jsem spokojený, konečně nějaká zima, kdy je nějaké delší období s většinou dnů ledových a slušnými mrazy i v noci. Sněhově to sice není ideální, ale to, co máme teď (zhruba 4 cm), může v určité míře vydržet do té další vlny mrazů. Navíc se potom tak nešíří nemoci. Jen ať zima pokračuje, ideálně do konce února a pak ať nastoupí jaro. A ideálně, aby napadlo ještě více sněhu. Tohle je mnohem lepší než ty studené podzimy, které tu míváme průměrně snad ve 3 ze 4 zim.
Zatím mé motlitby zabírají, žádné níže a čistá nula srážek do konce výhledu. Snad se to nepotento
Ten vývoj je hodně mrazivý, ale lepší než tento totální humus co se tu začal válet a by mně zajmalo, kdy se toho sněhu tady úplně zbavíme, dnes jsem naměřil tak 10 cm, snad to bude této zimy už maximum.
čus
Takhle má vypadat pořádná sněhová pokrývka!
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/japonske-a...
Marek 98
Proč bohužel? Protože zimu prostě nesnáším z mnoha důvodů, tu letošní se opravdu hodně protopí, topíme peletami a lítá to tam jako pečené holubi do huby a navíc holomrazy uškodí zahradě máme velkou zahradu plnou stromů růží a jiných rostlin, růže mám alespon zabalené textilií a ještě další důvod brzy se stmívá a nedá se zahradničit.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.