Tak tady bylo maximum +7, mírný vítr. A zítra opět pod pět. Na ten první jarní den se to vybarvuje ještě líp. Ledový den a 7 cm sněhu. Jestli to náhodou vyjde tak mně snad odvezou už
palma A po třech dnech tam mám ve výhledu zas ledový den. Nic není jisté, pouze tak do úterý. Mám obavu, aby nevyhrála ta chladná varianta. Repete loňského podprůměrného jara Aspoň ten vítr má být už na východě slabší. Ráno -9, včera taky
Kde jsou ty Tmax. od úterý 9-14 hm? Po teplejším PO+ÚT se mělo ještě vice oteplit, to nejsou má slova, ale meteorologů ČHMÚ předevčírem hm? Tady ráno -6, super na práci v terénu, listí se bude rozpadat samo
Tak dnes téměř -12°C, trochu chladněji než včera. Jsem zvědav, co na to řeknou třešně. Jinak, co se nástupu jara v březnu týká, tak zatím to jde víceméně podle plánu. Po teplé zimě, přišel mrazívý začátek jara a pokud výjdou současné prognózy modelů na příští víkend, tak bude březen jako celek i dost podprůměrný, to je ale ještě daleko. Na druhou stranu to oddaluje vegetaci,tak taky dobře. Psal jsem tu již dříve, že nejkrásnější zimní situace čekám až na jaře a je to tu,i když jsem počítal spíše s dubnem. Ale i to může být.
Včera i dnes celkem výrazné nadprůměry teplot, u nás o 3 st, jen o víkendu budeme na normálu, poslední dekáda vysloveně brutální nadprůměr a přírodu už nic nezastaví, mulčování a příprava na sucho pokračuje, prohnojené a prolité záhony přikryty plachtami.
Celkem nechápu tu předpověď rizik požárů když je tam na neděli střední riziko a v pátek na jednou klesne na minimum a to bude do ty doby pořád jasno a teploty budou stoupat. Jinak v předpovědi říkali že třeba už ve Slovinsku přes požárama budou varovat, letos je to dost brzo
kuba To bude větrem, v neděli bude fičák a v pátek skoro vůbec, jestli bude o 4 st. tepleji než dnes nehraje moc roli, sucho bude pořád podobně výrazné, v březnu to ještě není tak tragické, počítám s tím od podzimu.
Modely tam ukazují nějakej vetší ochlazení na 29. Března kdy by mělo být před den do 10 stupňů a v noci klidně i pod - 5 coz by nebylo úplně dobrý když se Tedko během týdne toho tepla a slunce všechno probudí a možná i vykvete někde nějaká meruňka a tak dále snad se to změní