GFS Místo velkého tepla má zas zimu.
Snad nový výstup změní. 9. března, v 850hPa -10°C až -13°C a od středních poloh celodenní mrazy. Hrůza
12. března další, ale ten nás asi nezasáhne, i když je ,,little too close,,
Diskuse o počasí Jaké bude jaro 2022?
Souhlas s Otou, pro dalsich 14 dni je to pro Moravskou branu hodne neprijemne pocasi. Normalne na prelomu unora a brezna zakladame sklenik, vysevaji se redkvicky a prisada salatu. Ted to odkladame na neurcito.
Hodne mrazivy je i GEM, tomu se ale neda moc verit...
Peter Sedlák 1
Mám dojem, GSF chytl nějakou ftipnou náladu, teď tam nový výstup sází na ty dna +12 apod..
Dle všeho opět modely neví..
A tady pravděpodobný další vývoj..https://www.severe-weather.eu/global-weather/polar...
Je to jenom vyhled, ten se casto meni
Kazdopadne jenom at se to vyradi ted a neotravuje pak zima v kvetnu jako loni..
zajíc bílý
Co je jasného pro dalších 14 dní..? V počasí?
Vůbec nic...
palma
Jj, to už tam modely měly..
Teď se vcelku pravidelně střídá ve výstupech ta chladná varianta, s touhle teplou, kdy se má po současném, přechodném ochlazení začít opět oteplovat už od středy..
Tak jak to bude..?
Aidamko1
Tady je to normální..
Ranní teploty se tu netrefujou klidně o 4-5°C..
Mrazová kotlinka nám tu loni dvakrát vykouzlila přízemní mráz i v červnu..
Ačkoli jinak byl červen nejteplejší z celého léta...
Výhled aktuálně chladno do soboty, pak prudce nahoru..Ale kdo ví, co tam bude zítra...
swan1
Jo, zítra... Teď jsem se díval zpětně na výstupy z posledních dnů, chvílemi bylo i jen +3, tam kde je teď +14. Z toho plyne, že i tohle je svým způsobem úlet, ale viděl bych to reálně na starém dobrém středu, čili x = (14 + 3) / 2 = 9 (zaokrouhluji nahoru, páč je jaro, na podzim zase dolů, to jen tak, pocitově). Teď k tomu přičtu ještě +2 stupně, to kvůli podhodnocování zdejší předpovědi a vyjde mně +11°C.
Tak po příštím víkendu uvidíme, řekl slepej.
Dnes ráno -3 a při zemi -4, zítra i pozítří bude ještě o 2 st. chladněji, aktuálně nějakejch +2 a ve stínu stále zamrzlo a fičák už přes 10 m/s, takže opravdu kláda, zachraňuje to sem tam slunce. Lepší teda západní vítr a +8, ale však se dočkám. Ty desítky tam koncem dekády furt mám, takže beze změny.
No, koukám, že letos se s z těch bombových cyklónů a bouří jen tak nevyhrabem, ale bude alwspoň v povětří "veselo".. https://www.severe-weather.eu/global-weather/polar...
( a pro rýpaly do vortexu... tady se jen dál potvrzuje, kdo letos tomu počasí šéfuje ( dokud se nerozpadne)..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.