Nevim, co na predpovedich vidite jarniho. Pro moji lokalitu stredni moravy jde o zimni teploty. Jasne ze na slunci za vetrem uz bude prijemne, ale jinak maxima okolo +2-3 stupnu jsou tady typicke spis pro leden.
Diskuse o počasí Jaké bude jaro 2022?
Výhled tady ještě nedosahuje toho datumu a to hned 10-11 března kdy by se mělo výrazně oteplit.
Nejdřív bude trochu chladněji, přes den do +4 a ráno i -3/-6, ale pak plný příchod jara. Podle gfs.
V uplynulých únorových dnech jsme měli teploty často k 10°C, a to i ty ranní, přes den i k 15°C..
Teď přijde několik teplotně normálních i podnormalnich rán a dnů..Pak se zase oteplí..Nic zvláštního se neděje ani nenadchází..Nahoru, dolů, jako celou zimu (i když výrazně dolů to teda moc nechodilo..)
Zima skončí teplotně nadprůměrná, to je jisté..
Někteří si myslí, že i jaro bude nadprůměrné.. někteří ne, každého svaté právo..
Hlavně z ničeho nedělat mnoho povyku , pro nic .
Nic zvláštního se nechystá..
Jaké bude jaro, nikdo neví, dozvíme se to za tři měsíce..
Palma
Prumerne teploty budou nekde jinde i v nadchazejicich dnech, maxima okolo 2-3 jsou proste kosa. U tebe bude urcite tepleji nez na vychode, tak si tady dal muzes jet jaro.
Leknín
Ale nastavte si kde bydlíte, takhle nepoznáme ani nic. Poloh kolem 385 m.n.m je velmi hodně.
Jinak GFS dává sníh a potom velmi teplou advekci
Peter Sedlák 1
Bydlím tak nějak jako Fstorm a andy206, avatar už se mi to tam podařilo a ještě si s tím nastavením hraju...
Výhled na in-počasí kolem 10.3. mi dává sníh a teploty jen kolem +1, ale samozřejmě je to jen výhled a doufám v otočení k +8 jako tam má weather.com, pracuju totiž venku.
Pro moji lokalitu to vypadá na průměrné lehce nadprůměrné teploty, takže nic velkého zimního se zatím konat nebude. Takové počasí mi moc nevyhovuje, protože kdyby bylo o takových 7-10°C tepleji, tak by to bylo hned hezčí, protože při našich dobrovolnických aktivitách a balení věcí pro Ukrajiny by to bylo hned lepší.
ota
Jj, s tím východem svatá pravda, tak i tak...
Tohle počasí mělo přijít na přelomu roku, místo té brutální oblevy, tam by to pasovalo..
U vás to bude nejvíc nepříjemné, tady na JZ budeme dřív na zadní straně a teploty pujdou pak nahoru..
Mě výpadek srážek moc vadit nebude, 45mm za únor je tu slušný nadprůměr a tak to tu vlastně jen trochu vyschne a ubyde bláta..
Chápu, že jinde těch srážek od začátku roku bylo fakt málo a tak nastávající počasí bude krajně nepříjemné...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.