Diskuse o počasí Sněžení 12.1. až 15.1.2021
Sergo
Teplomil..i v zime, ok, v pohode, kazdej to ma holt jinak..
Ale ty predikce do 760mnm pro KH urcite na stredu destove nejsou...
Dokonce ani k nam do Pošumaví na JZ v 530mnm..
Jinak nechapu, kde nic tu nic, najednou tu naskakaly modre odrazy a na JZ mirne snezi, -2,5 st.. A predikce sem, na dnesek , je cista 0,0mm..
Uz se odpo tesim na bezky opet!
Možu potvrdit.
V Beskydech respektivně na Vsetínsku se to nakonec taky dobře rozjelo nesjspíš více jak mělo. Na to jak radar neukazoval moc odrazů nad naší lokalitou, tak sypalo solidně. Srážkoměrná stanice sice ukazuje něco přes 5mm ale to považuji za chybu měření protože napadlo od včerejšího večera do dnešního rána něco přes 15 cm vlhkého sněhu, byl jen -1 stupeň pod nulou takže sníh měl(má) vysokou vodní hodnotu, spolu s 10cm z předvčerejška máme i díky slehnutí lehce přes 20 cm. Což už i tady na mistní poměry považuju za úspěch. Každopádně tak střídavě má sněžit až do neděle tak jsem zvědaví kolik to dá ve výsledku. Ale myslím ze hranici 30cm pokoříme jednoduše.
Tak jsem si hodně spravil chuť z průběhu letošní zimy.
Před půlnocí pěkná vánice, ráno ještě pěkně sněžilo a leží zde krásné 4cm sněhu. Naprostá spokojenost, celý den pod , teplota na 0 a sníh vůbec netaje. V okolí je ho méně cca 2-3cm, pravděpodobně mi "pomohl" silný vítr, který to nahoře na poli nad vesnicí hodně rozvířil a fouknul ke mě dolů . Už se těším až naměřím cca -10°C až -12°C.
Přikládám foto z dnešní procházky na Říp, naprosto dokonalá zimní idylka, vůbec nemusí být hodně sněhu, stačí trochu prašanu a mráz k tomu.
Napadlo nám tu téměř 15cm. Stále slabě sněží i přesto že na radaru není vůbec nic. Tady pár fotek.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.