Diskuse o počasí Sněžení 12.1. až 15.1.2021
aura33
To vam napadlo v noci vic, nez me na Šumavě
No vidite, mate uz druhy snih teto zimy, ve vyhledu par mraziku, v pristich dnech by i neco malo mohlo prisnezit..
Aspon neco, pri tech bidach zimnich v nizinach poslednich let..
A presne jak pisete, staci malo..a muze bejt radost..
palma
Tady bylo nad nulou 0,5 a 1st, vcera a predevcirem..
Tak to hodne slehlo a udelalo tu sesedlou krustu prave uz..coz je fajn, uz je na tom novy prašan par cm..
Aktuálně je 4cm a taje protože je nad nulou a svítí slunce. Jestli to vydrží do zítra budu rád.
swan1
Nevím, jaký foukal při zemi (nebyl jsem doma), ale tipuji SZ. Ale SZ vítr + srážky od S = možná horší závětří než SZ + SZ, nevím. Pořád nechápu tu spojitost, že když fouká kolmo na hory, tak je šance srážek i v závětří. A v SZ půlce je jako vždy nad 0 a zítra totéž, jak jsem říkal. Celodenní mráz možná až v sobotu. Taky je možný, že do večera už žádný sníh nebude, jestli se ještě přidá slunce.
palma
Tak snad to od zitra uz primrzne a to i pres den..
Ma jeste v pristich dnech neco malo padat..tak to bude mit lepsi, hustejsi podklad, presne
F4
No ale tady to tak funguje, fakt..
Kdyz pujdou srazky kolmo z Bavorska pres Šumavu, tedy od JZ, a bude JZ vitr i v nizkych hladinach, srazkove lepsi tady v zavetri, nez kdyby treba dole foukal SZ nebo JV..
Pokud ta proudeni i srazky dou spolu, z jednoho smeru, protlaci se pres hory i neco do zavetri..
Pokud srazky pujdou od JZ a dole bude SZ nebo jindy treba JV, tak to malo, co preleze hory hned tesne za nima to odlisny proudeni bud uplne ustrihne, kdyz je silny(viz tady treba vcerejsek i predvcerejsek), pokud bude slabsi, tak minimalne odkloni..
Tolik moje teorie,
nicmene teorie na zaklade vysledovanych projevu pocasi.. Treba pisu bludy, ja nevim...
Co si o tom myslite..??
Jinak tady asi dnes po dvoudenni pauze udrzime ledovy den, aktualne drobne snezi pri -1,3 stC
Petr75
Díky, hodně mě to nabudilo, tak ač nerad cestuji, v sobotu ještě asi udělám výlet na České Středohoří, kde mám oblíbené a zajímavé místečko, tak bych zase hodil foto, tuším že tam budou cca půl metrové návěje, Milešovka na chvíli na slunci z Řípu pěkně bíle svítila, dříve jsem nefotil, ale teď mě to docela baví...
charlie
To se divím, tady taje velmi pomalu a pořád ho je jako ráno...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.