Diskuse o počasí Sněžení 12.1. až 15.1.2021
Po delší době nějaké zajímavé zimní jevy i v Praze, 5 cm je tu vrcholný výkon, ale ta bouřka byla parádní; nejsilnější vánice za několik let, vítr, bílá tma a k tomu i 2 blesky. Navíc se to po delší době trefilo i do noci, kdy je větší šance na teploty pod nulou, tak se to mimo hlavní tahy chvílí i drží. Děti si aspoň zablbnou
Tak tady hlásím přesně 9cm, ale nahoře bude víc protože tam už pár cm bylo, takže Ústí nad Labem dole 9cm a nahoře tipuju tak 15cm
JUGOCV
Těch 10 je ale na té Celné ne (vaše chata)? Dole tolik určitě nebude.
swan1
No a pak se vzápětí vytvořila taková nudlička, která nakydala v Chomutově, proto je fakt, že tam spadlo víc. Přitom ještě v Mostě to bylo celkem kompaktní. Tyhle zákonitost prostě pořád nechápu - stejný hory, stejný proudění, stejný směr srážek a támhle 5, tady 2. Nicméně, pokud lze důvěřovat celkovým úhrnům, tak to žádné terno nebylo nikde - většinou 2-4 mm, což ve finále těch 5 cm může být. Něco málo nasněžilo ještě nad ránem ale taky to bude tak 1 mm. No, uvidím doma a odečtu přesné hodnoty. Teď jsem v Praze, kde je i v centru trochu nasněženo.
celyl
No, nebyl to takový propadák jako ta úterní fronta, kdy z 6 spadl sotva 1 ale i tak spadlo opět méně. Až jednou spadne více, tak to bude zázrak století a to doslova.
Mazec Předhradí u Proseče, od večera do rána 20 cm prašanu pořád padá , směr Krouna pěkné závěje.. Celkem 30 cm
...
F4
Jaky vam tam dole sel vitr v nizsich hladinach? Tady totiz i pri postupu fronty od SZ ficelo z Nemecka od JZ, pri zemi..A to je tu pruser vzdy..
To uz je tu srazkove lepsi, kdyz jde od JZ jak srazky, tak proudeni pri zemi..
Teprve v samem konci fronty, se v te jedinne slusne prehance tady i dole otocilo proudeni na Z az SZ a najednou byly 3cm..
Tak Písek a myslím že celé jižní čechy bída s nouzí. tady nasněžil necelý 1 cm.....tragedie. Když vidím jak všude přibývá sníh, tak tady je tomu naopak, z minulého týdne kdy bylo 14 cm, jsme ted tak na 8 cm. Nejhorší proudění co pamatuji. I když jsou nad námi odrazy, tak nesněží, nebo jen poletuje sníh. Zcela upřímně včera jsem byl na Kvildě a tam toho sněhu je také velmi málo na půlku ledna. Viděl bych to tak na 30 možná někde na 40 cm. Pokud k nám něco nepřijde o JV tak se s dalším sněžením můžeme rozloučit. Předpovědi mohou být sebe lepsí, ale na jih se tomu nechce...
Však jsem říkal že bude nejvíc sněžit v Beskydech hned po Krkonoších mají nejvyšší úhrn srážek za 24 hodin a vyšlo mi to celkem dobře, i v Těšíně je prý 18 cm sněhu fakt hodně na tu nadmořskou výšku, kdyby se to řídilo podle nadmořské výšky tak by u nás muselo ležet třeba 35 cm sněhu jelikož jsme 520-600 m
Tutugon
Jak jsem psal už večer, ten souhrn srážek neodpovídá. 'U nás mezi 23:30 a 1:30 napadly 2-3 centimetry, chumelilo jak blázen chvílema a srážkoměr sebral jen 0.5mm. Tedy reálně si u nás přičti ještě minimálně 2mm navíc.
Jinak u nás v 7:00 změřila čhmú stanice 27cm, ale poslední 2 hodiny chvílema pěkně chumelí takže možná budeme skoro na 30cm. Díky větru se to teda hůř měří...někde je ho míň, někde víc.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.