Tutugon Rozhodně je vždycky lepší mít více srážek, protože sníh u nás stejně nebude. Navíc Aladin dost přehání, srážkové stíny posouvá až dále do vnitrozemí a navíc tyhle fronty s vichrem jsou dosti často orografické. Čekám půlku toho, co je namalováno.
Tak máme zase skoro +1 .. tak snad zítra ráno bude chladněji.. připadlo tak 2mm, pes odhrabal sníh a udělal tam 30 cm kráter do země, čili nepromrzlo.. ach jo..
Aktualne obrovskej, ale mega rozdil v tom, jak tu stredu vidi GFS a jak ICON.. ICON tu frontu co pujde od Z, JZ ma polozenou uz ve stredu o cca 500km vychodneji, blize k nam..
swan1 Radši ať si to zůstane v Německu, to by se zkomplikovalo a modlili by jsme se aby nenastalo oteplení jinak docela krásná neděle, sníh naštěstí netaje ale trochu sublimuje díky slunci
Aidamko Ale pokud to k nam od toho Z pronikne vic..otepli se a snezit bude az tak od 600-700 mnm.. Snad nas to jen pripadne strejchne a zustane to aspon ve str polohach ve snehu...
Ondra83 Já jsem to bral z dat ČHMÚ, tedy dle jejich stanic má Ostrava taky +3, pokud dle In-Počasí, tak to také sedí a dle dalších vím, že centrum Brna má +3,3 taky, takže to je taky nejteplejší bohužel lesná má +2, tedy to sedí.
Tutugon To chce ale pak na noc. Bojím se aby se pak nezatáhlo když už to nebudeme potřebovat. Ideální bylo dopoledne ...pod mrakem, ale místy prosvítalo slunce.
Ondris Petr75 Tak já ten metr dnes vzal. Podle CHMI bych místy jezdil po trávě. Zajímalo mě kolik v hřebenové oblasti 860 m.n.m. 40cm +/- drobné. Naměřím to tady na několika kilometrové trase kdekoli. Ve skutečnosti je to ale málo. Tohle na dubnovou projížďku rozhodně stačit nebude.
Ondra83 Přesně tak, my už jsme taky na 2°C a kousíčku a měl být údajně celodenní mráz. Dokonce je o více jak stupeň tepleji než včera a o 2-3 více než říkali předevčírem v předpovědi. Aspoň, že Vy mi dáte za pravdu, že tragické zimy pokračují. Tohle je opravdu o ničem. A na úterní noc už je tam opět na SZ nejtepleji. Zrovna tak mám tušení, že i tato noc bude o ničem neb se začíná zatahovat. Prostě plně obráceně.
palma Těžko to promrzne, když v noci je stupeň pod 0 a už před obědem jsme nad ní. Máte sníh?
F4 Souhlasím, tady je také výrazně tepleji, než mělo být. Sníh už skoro všechen roztál, zbyla jen nesouvislá vrstva a ten výhled není moc dobrý, teploty nad 0 a potom se možná ochladí, ale to se ještě uvidí, o holomrazy nestojím.