Diskuse o počasí Jaký bude listopad 2020
Zatímco u nás je od rána jasno tak v Počátkách se furt drží mlha teď si představte že po neděli bude takhle mlhavo, sychravo všude no fuj jinak ve Strakonicích dnes max 1.5 stupňů to tolikrát není ani v zimě právě pod nízkou oblačností bude pěkná studená mulda v příštích dnech
Tak dnes jsem si dělal marné naděje, v poledne se to začalo prohrávat, už lehce vysvitlo slunce. Pak ale opět přišla mlha, snad ještě hustší než ráno a trvá i teď a dlouho ještě bude.
Ještě přidávám snímek z kamery na Korábu, krásný západ Slunce.
No jo tradičně, všichni zase nažhavení ze slunce, kterého bylo letos asi málo. Vzhledem k tomu, že u nás každou chvíli bylo míň mraků a srážek než kdekoliv jinde, tak toho slunce bylo až až, dokonce tak, že každý měsíc byl nadprůměrný. A že říjen byl po dlouhé době podprůměrný nic neznamená. Smažení se nerovná to, že k tomu musí být 30°C ale jde o intenzitu, která byla dneska velká kvůli zcela vymetené obloze a nízké vlhkosti. A ano, začíná to připomínat listopad 2011 čili se mám zase na co těšit z hlediska úhrnu srážek. Z jednoho extrému do dalšího. Jsem zvědav, jestli už se zítra aspoň na část dne zatáhne nebo to přijde tradičně až v pondělí v noci. Sice mám v plánu uklízet listí ale radši při zataženu než slunci, kdy je riziko, že bude člověk akorát poslouchat kravál od ostatních daleko větší i v tuto roční dobu... A jak jsem již uvedl, slunce by nevadilo, kdyby předtím pořádně napršelo. A teploty? -1 v noci nic, co by stálo za pozornost - normální běžné minimum.
F4
Aha a to že suma slunečního záření je na západě Čech menší než ve středních Čechách a na Jižní Moravě to jste nezaregistroval? No jo, v příštích dnech bude slunce svítit hlavně na V, takže snad už zmlknete s tím neustálým stěžováním si na maličkosti, omg tohle jsem nezažil.
Aidamko
V průměru ano (od KV dále na západ), letos tomu tak určitě nebude i s ohledem na předpovědi, kdy to bylo furt na Z ubývání mraků, na Z jen ojediněle, tohle a támhleto. Dosaďte si za to, co je libo, kromě deště a oblačnosti. A pro mě to tedy maličkost není ani náhodou. Mě zajímá, jestli bude fajn den nebo na 2 věci a tady to více než jinde ovlivňuje stav oblohy.
Tada, mám dojem, že na stanici v Kladně by si měli změnit umístění teplotního čidla, podle mne ho musímít na tom balkoně co mají tu parabolu, tak 12m nad zemí,teď to ukazuje +2,6 já tu mám -0,3 a kamarád ve městě na náměstí Beneše má +0,7..beru, že to město dělá ten +1 ale rozdíl +3 se mi zdá docela dost..
F4
Bohužel s tím slunečním svitem, že tomu letos tak nebude, nemáte pravdu. Už nyní jsme opět v tomhle před Vámi i přesto, že říjen byl teda nezvykle podprůměrný a u nás jeden z nejméně měsíců v počtu hodin slunečního svitu...Takže nepište něco ve smyslu, že s určitostí to nebude...
(Napočítaný rozdíl je skoro 100 hodin slunečního svitu, vůči stanici Kuchařovice až 200 h.). Takže pokud u nás bude zbytek roku zataženo, a u Vás den co den jasno, třeba to Vaše určitě bude platit, no ale uznejte - je to reálné?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.