U nás teda celý prodloužený víkend byl na koupání, dnešní krásné chladné ráno je dokonalé.. Za mě zatím léto super.. Jen bych brala míň bouřek,ale jinak za mě paráda Jak chladnější tak teplejší dny
Stranik Často ale po desetinách. O nějaké výrazné frontální vlně, např. takové, která už od začátku května chodí pravidelně v pásu Šumava-Krkonoše, si můžeme nechat jen zdát.
Stranik Včera skoro letní den a dnes by podle předpovědi mohlo být obdobně, jenže večer to kleslo o 10 st. a zítra mají bejt tropy a v sobotu dokonce o 15 st. méně, tyhle skoky jsou pro hodně lidí velmi nepříjemný, pak se to snad konečně uklidní.
Snad poprvé letošní léto přišel GFS v předpovědi s opravdovou vlnou veder - je to daleko, ale první náznak od konce příštího týdne tam je. Navíc vstupujeme do nejteplejší části léta, takže pravděpodobnost, že "něco" přijde, je dost vysoká.
Ondra83 Jako upřímně už bylo na čase, každý rok se v ČR vyskytuje vlna veder, patří to k počasí v ČR ale letos je to nějak pozdě, na druhou stranu, oproti jiným létům, i tak dobře. Léto 25-30 je úplně ideál...
Nyní to vypadá na týden pohody před takovým bych řekl vrcholem letošního léta, pokud se naplní to, že srpen bude chladný. Včerejšek byl možná ukázkou a nebo vrcholem letošního léta, ale od 20-25.7. modely spekulují s přílivem velmi teplého vzduchu od JZ. Zatím to vypadá na 2-4 denní epizodku teplot, které známe z let minulých někde na úrovni 29-33 nebo 30-34 C. I v letošním létě by mohla padnou hranice 35 C, pokud se modelové výstupy budou potvrzovat. Na 22. a 23. tam má GFS až přes 20 C v 850 hPa. A zatím to vypadá jako rozjezd vrcholného léta, tak jestli jsme to letošní léto přecijenom nepodcenili a ješté nám neukáže pravou sílu od 20.7. Jako zatím mi letošní červenec vyhovuje, ale to co přijde dneska bude třeba hodně nepříjemné. Pouhých 13 C v odpoledních hodinách
Včera se tu sice vyskytla bouřka,ale přešla tak rychle že spadlo pouhých 2,2mm.Za červenec máme tedy 8,8mm.Vypadá to že tentokrát budu rád za nějakých 40mm za celý měsíc.
Včera u nás bylo 27, a bylo to na padnutí. Ale to přičítám vysoké vlhkosti, jinak jsem zažil i teploty přes 35 a zvlášť mě to nevadilo (v Chorvatsku, Itálii, Albánii atd.)
Rezna85 A co leto 2015? To byla lahudka a ty noci, kdy bylo +20. I 1.9. kdyz sly deti do skoly bylo +34 a posledni tropik byl 17.9. +33. Sileny leto a potom naprosto tragicka zima.
V polovině příštího týdne se mají vyskytovat nějaké srážky.Nové téma si myslím by bylo docela zbytečné.Spíše se vyskytnou jen přehánky a slabé bouřky.Proto je tu tohle téma.Když nebude nic významného tak se můžou dávat příspěvky sem.
Dnešní ráno bylo na červencové poměry velmi chladné, teplota zde spadla až na 5,9 °C, v nedalekých Dobřichovicích bylo ještě chladněji. Rozhodně to je ale lepší, než tropické noci.
Frantis95 No, nevim, mě to po ránu trošku "smahlo" kvetoucí lichořeřišnice co jsou v prohlubni u plotu, většina květů ovadla od chladu, v tuto dobu to moc normální není.. všeho moc škodí..
Tohle počasí v žádném případě nepřipomíná léto.Dneska byla venku opravdu docela kosa a k tomu občas pršelo.Tohle spíš připomíná začátek října než polovinu července.Ve výhledu jsou opět časté srážky a teploty pohybující se většinou pod hranicí letního dne.Vypadá to že tento měsíc skončí z pohledu srážek jako lehce nadprůměrný.Teplotně spíše mírně podprůměrný.