Snowrain
Jo však já váš taky ne, jen říkám, co by se mi líbilo, říjen byl super, srážky se sice nekonaly, ale v říjnu mě to nemrzí, do tý naší muldy se mi z Varů ani nechtělo a opravdu bylo tady za 14 dní jen pár dní se sluncem, příští týden snad všechny srážky nezůstanou v Rakousku, když už přituhne, tak by mohlo aspoň pocukrovat, ať to není úplný holomráz.
Diskuse o počasí Zima od 19.11.2018
dawe
Sice bude sucho ale u vás chladněji než u nás na JZ ...
Prosinec je zatím průměr ale nejspíš na SV bude chladněji než na JZ . Na SV Evropy má být zatím podprůměr naopak na JZ Evropy nadprůměr . Srážkově zatím průměr začal to snižovat ale na JZ je podprůměr a nejspíš to ještě zvětší ...
Tak modely už na příští týden teploty zvyšují a srážky zmenšují.Je fakt se nejlepší dívat dva dny dopředu protože třetí den už je na váškách
Snowrain
Bohužel příští týden zamrzne a se vsakováním je konec, pak má dorazit teplý Atlantik se srážkami, ale úplně vidím JČechy teplé a tady se to bude držet zuby nehty, ať jsou k tomu aspoň 2cm sněhu na světlo, ta tmavá špinavá mulda je hnus.
Právě že dělat se dá hafo věcí, mám zeleninu na záhonech celoročně, teď rejpat, plevelit, všechno to důkladně zalejvat, sázet třeba česnek, ale jak zatuhne, tak šlus.
F4
Chapu, ze vas to musi stvat, jste na tom letos se suchem opravdu hure nez my, ale mohu vas ujistit, ze ani u nas to rozhodne neni ani trochu dobre a se suchem mame problem taky, takze i my vodu potrebujume. Tak nam ji prejte, stejne tak jako ja preji co nejvice srazek vasi oblasti a treba se pak taky dockate
Snowrain
Jako, že by něco teď uschlo nehrozí, na povrchu je půda vlhká dostatečně, ale v hloubce je prach a ten se nenamočí jen z mrholení a desetinných úhrnů. Čekám už skoro půl roku, kdy půjde nějaká TN a zalije nám tady a jaksi se stále nedostavuje a do konce roku zřejmě ani nedostaví. Opravdu by mě zajímalo, čím to je.
No pro Jihočeský kraj velice zajímavé dva dny pondělí úterý od 500 k sníh tak třeba napadne něco víc
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.