Kajov, Jihočeský kraj... nevím kde to nastavit na profilu jsem zadal místo ale nevím jak to nastavit aby se to ukazalo pod komentářem
Diskuse o počasí Zima od 19.11.2018
dawe
Nebuď tak negativní. Do konce roku je 40 dní a to se ještě může stát spousta věcí. Může být třeba 2 týdny teplo a 2 týdny sněžit kdo ví?
Ale potřebujeme hlavně jakékoliv srážky. Tady v Čechách je hrozný deficit a půda je mokrá max. 10 cm do hloubky. Pod tím je prach. Jestli nebudou přes zimu srážky tak stromy vůbec nebudou mít žádnou vodu a budou příští rok hromadně usychat.
Já bych to neviděl tak pesimisticky. Do konce listopadu zbývá ještě 9 dní. Do té doby se může všechno ještě otočit. Uznávám, že to modely aktuálně nevidí nejlépe. To ale neznamená, že se to nemůže za den či dva otočit. Například model cfs vidí prosinec jako průměrný měsíc. Uznávám, že se to poměrně mění, ale přece jenom musí vycházet z nějakých reálných dat. Prosince bych tedy ještě neodepisoval, protože třeba loňský prosince, který byl teplotně nadprůměrný, přinesl například do Beskyd dvakrát poměrně slušnou sněhovou nadílku.
dawe
Náhodou jaká nuda, pokud by to vyšlo, tak docela teplo, to ano. Jenže by předcházely jednotlivé fronty a bylo by dost srážek, což by by bylo super. Je to přesně to, co bychom potřebovali. Nuda aspoň pro mě je rozsáhlá výše s teplým vzduchem a nekonečnou inverzí a na tu to naštěstí nevypadá.
Aktuální výhled počasí vypadá následovně: v pondělí 26.11. kolem nuly přes noc i přes den, od úterý další ochlazování, příští pátek přes den -3°C a přes noc -7°C. Jistě, bude se to ještě měnit a upřesňovat, ale zatím to vypadá na mírné oteplení koncem tohoto týdne a ochlazení v průběhu příštího týdne. Bez významnějších srážek. Jinak včera odpoledne u nás sněžilo, přestalo k večeru. Uklízel jsem večer asi 5 cm prašanu. Včera odpoledne, večer, v noci i ráno teplota kolem -2°C.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.