swan1
Zatím je klid, ale potencionálně to může být dobře, protože podmínky pak budou na té frontě lepší. Uvidíme no. Zatím buď bude večer pěkný rakouský nok nebo bude pěkný prd
Jinak výstrahy uživatele aura jak správně podotkl sprudo jsou lehkomyslné. ČHMÚ využívá pravděpodobnost což Aura zdá se nedělá, takže pak není asi o čem dále diskutovat.
Upřímně mi rozum přestal u tvých důvodů stát už před rokem s teplotami na 47°C v loňském létě.
Diskuse o počasí Bouřky 30.6.-2.7.2022
Už jen deštík večer bude, ve výhledu komplexy nikde, to jen jeden den a zase východně.
Napršelo 4mm.
Není nějaká šance že se ta levotočivá supercela u Hradce srazí s tou linií kousek západněji od Hradce? Jsou už celkem blízko
Takže se ptám palma a spurdo, kde jste v souvislosti s výstrahou ČHMÚ vzali údaj pod/nad 50%? Nikde nic takového nevidím.
Aidamko1
Mě zůstává rozum stát z toho, že to někdo pořád připomíná .
Aidamko1
"Jinak výstrahy uživatele aura jak správně podotkl sprudo jsou lehkomyslné. ČHMÚ využívá pravděpodobnost což Aura zdá se nedělá, takže pak není asi o čem dále diskutovat."
Prosím vysvětli mi to, fakt nevím jakou přesně pravděpodobnost ČHMÚ využívá.
Navíc já žádnou výstrahu nevydal ani jsem to tak nenazýval. Je to MŮJ VLASTNÍ ODHAD.
Ty bouřky mají dnes rychlý průběh, docela rychle se to přehnalo.
On je v tom docela zmatek, když v předpovědi je napsaný ojediněle (5 - 30 % území) a ve výstraze >50 %. Tím chtějí říct, že je pravděpodobnost silných/velmi silných je bouřek přes 50 % nikoliv že se vyskytnou na >50 % území? V SIVS není o pravděpodobnosti ani slovo.
Aha je to tam hned na začátku.
Tak díky za vysvětlení, příště to vezmu v úvahu až budu dělat další mapu odhadu bouřek.
Pod Vídní v Rakousku už něco naskakuje podle družicových snímků Mohlo by to být ještě dnes zajímavý
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.