aura_33 Jo, s tou pravděpodobností je to docela hloupé, když o ní v definici výstrah podle SIVS není ani slovo. Pravděpodobnost - z čeho ji berou netuším, bůhví, jestli se tím vůbec řídí Výskyt - ojediněle, místy atp. procento území, které ten jev (bouřka) zasáhne
Tak tady to prošlo takto : Šlo to od JZ takže nic moc. Slejvák pěkný a silnice plné vody a celkem dost přímých zásahů CGčky. Krupky byly, ale jen velmi drobné. Teď už zase někde bouří (asi ta Stráž p.Ralskem,Mšeno nebo Benátky n.Jizerou). Vodu mám spočítanou. Za tu krátkou dobu mám ve svém plachtovém srážkoměru 40L! Tedy teď už ne. Už je v sudu. Ale budu muset vyndat další prázdný, protože už jí za poslední dny nemám kam dávat A to jí plno stojí na zahradě v trávníku, kde je nyní úplný mokřad
Tak přece jen něco na foťáku je. Na videu toho bude víc. Tenhle mám i na videu. Je na něm vidět opakovaný průchod kanálem a to tak, že by mi na to prsty jedné ruky nestačily.Bohužel videa sem vkládat nejdou
Na radaru je zřetelně vidět vyplivnutý vzduch (odborně outflow boundary) z té bouřky u Svitav. Mohlo by se díky tomu vytvoří víc bouřek, třeba i u nás.
A je to tu, zase to míří na střed ČR. Snad se ještě něco vytvoří nad východním Rakouskem. Asi padnu, je 33 stupňů, spadlo pár kapek, je dusno na zdechnuti Aspoň zítra bude prijatelne, ale sucho