Předchozí téma o bouřkách bych považoval za uzavřené.
Dnes nás zřejmě čeká klidnější den s ojedinělým bourkami, I když estofex to vidí jinak
Zítra tu možnost na bouřky bude, možná dokonce i na Moravě, no uvidíme. Zda se mi
ze modely dávají spíše predfrontalni mistni bouřky bez vytvoření systému.
Diskuse o počasí Bouřky 30.6.-2.7.2022
Všechno půjde všude jen ne JM a SZ Z. Klasický.
A jak to teď vyjde
Zítra by ale něco mohlo být brzo tady
Estofex chválím, na dnešek se poučil a ořízl SZ od zbytku
Dusno jak víno, 24°C a 70%. Pokud dnes nic nebude tak se budu divit.
Hurec
No právě. Tady bylo včera ráno také 19°C a pak se objevovaly informace, že chladné oblasti něco zasáhne stěží. Jenže pak se teplota během dne zvedla a bylo dusno až hrůza. To ukazuje, že všechno před událostí jsou jen odhady a ty se nemusejí, ale také mohou naplnit. A to i kdyby podmínky nevypadaly bůhví jak růžově. A ještě jedna věc. To, že to nakonec přijde jsem věděl už kolem 21 hodiny. Schválně jestli uhodnete jak jsem to mohl vědět i bez sledování radaru
Skoro klasická výstraha. Akorát že můj okres je v krajním oranžovým, jakto? Ecak maluje furt nějakou linii kolem poledne a icon něco dává taky tak možná proto. Icon de mě dostal ale bude to mimo jako vždy když něco dával.
Peter Sedlák 1
A jaj zase máme na zítra výstrahu před velmi silnými bouřkami . Dnes se něco menšího také může vyskytnou. Z minulých let si pamatuji že když se bouřky hlásily ojediněle nebo maximálně místy, tak se většinou něco vyskytlo. Jinak z toho systému nám napršelo pěkných 14,3mm.
Ještě než se to uzavře. Ke včerejšku..
Neví někdo čím to bylo, že včera se tvořilily v jižním proudění bouřková jádra všude kolem Jeseníků, i přímo na jih od nich, ale stejně se vše ještě před horama rozpadlo a i když to šlo opakovaně přímo na ně, nic je netrefilo.. Jen hnusná vysoká vlečka, clona, možná mžení. A tak furt. I v Beskydech večer buch jádro a 35mm. A tady všechna jádra od jihu z Hané se před horama rozpadla do vlečky, prakticky bezsrážkové, kde se tu už pak žádné jádro nevytvořilo a snad ani dík vlečce nemohlo..Nevíte někdo čím to mohlo být? Je to tu dost často a dřív tolik nebývalo.. Napadla mě síla J proudění i to že nás nepřecházela vlastní vlna -šla z Jz na Krkonoše a Orličky.
Nevíte čím to může být? Přitom na jihu, odkud to šlo, bylo jader dost, ale žadné nevydrželo, ale vždy před horami už jen blbá vlečka bez deště.. Extrémní sucho jede
Dík za zprávu/y
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.