Trochu doufám, že se ty supercely, které se v systému vyskytují, co nejrychleji rozpadnou a hlavní dominantou systému se stane blesková aktivita. Opravdu nestojím o to, abych měl zahradu pokrytou pingpongovými míčky a vysklená okna... Tady je naštěstí dost chladno, takže by to sem v téhle podobě dolézt nemělo.
Tak jsem koukal, že ta bavorská obluda má směr pohybu 34°, tak jsem ze zajímavosti změřil azimutu té buňky a mojí polohy a vyšlo mi ... 32°. Tak uvidíme
Když se koukám na webkameru Dačice, troufám si říct že to naskočí i na severu Rakouska a na Vysočině. Ta oblačnost tady včera později večer byla takřka stejná. Ale mám takový blbý pocit, že tady v našem údolí bude zase mlha.
Petr11 Ta východnější buňka nás spíše trefí.. Šumava to možná trošku přibrzdí na chvíli.. Může se to i roztáhnout ještě, propojit..Nebo to Velký Javor rozdělí a na nás půjde díra.. Ještě je to otevřené..
Ondris Asi tak no, já se spokojím s pěknou blýskavicí a silnějším deštěm, o škody nestojím, takže ať ty supercely klidně jdou dále na východ. Jo a pod Prahou už se něco tvoří, i na Z se to kupí.