Ta Supercela nalézající na hřeben Šumavy vypadá fakt děsivě. Ty další buňky za ní ale budou asi ještě horší, teď jsou odstíněny právě touto buňkou a radar skalky na ně zatím nevidí, bleskovou aktivitou tuto supercelu převyšují.
No, uvidíme co to udělá, ale jak se tady u mě protrhala oblačnost tak mi přijde že mraky jdou úplně jiným směrem na obloze než jde ta vlna, tak počítám ze co dojde k Usteckymu kraji se začne zastavovat
Frantis95 Ty bouřky co jsou dál, ty už nebudou tak hrozné, si myslím. Ta supercela co jde jako první tam asi napáchá hodně škod, takovou podobnou jsem zažil jednou a stačilo. Ty bouřky co tam jsou vypadají hezky, jen tu supercelu vůbec nezávidím. A uvidíme co se vytáhne nahoru, snad to alespoň SZ Čech trochu zalije.
Petr11 V oblasti okolo Salzburgu mělo být dle předpovědi GFS cape okolo 1500 J/kg ke 20. hodině, takže něco na tom asi pravdy bude. Vypadá to dost slušně, to se musí nechat..
Už jsme v oranžové..a JZ od nás , směr na nás, to jde do červené, i blesků přibývá.. To budou zas Mokrobahna u nàs.. Je to mohutná bouřka v plné síle..