Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Při mlhách jen kolem 3 °C, při slunečnu hlavně ve vyšších polohách až 10 °C

Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné

569
# 21.06.2021, 14:14

Teď něco míří na Olomouc tak snad se to nerozapdne

69
# 21.06.2021, 14:15

MichalS36
My nejsme na bouřky dobrá oblast, už v kronikách jsem se dočetl, že přívalové deště se v našem údolí vyskytují jen málo a bouřky chodívají po hřebenech hor. Jinak bouřka už se k nám připlazila za úplného bezvětří, nehne se ani lístek. Zajímavé proti tomu co bylo u vás. Vydatně ale leje intenzitou přes 20 mm/h, takže paráda :D

# 21.06.2021, 14:18

Co myslíte u nás teplo jak hovado v Karviné dneska by nějaká ta bouřka dojít mohla ?

# 21.06.2021, 14:19

Ja myslím, že CIN jde mimo když by měl jít komplex bouřek, když budou ostatní podmínky tak to v pohodě proboura, navíc s podporou SF

173
# 21.06.2021, 14:21

Negan
Tak tady to fakt je nejvíce nutné z celé ČR aby zde spadlo trochu vody...
No, ale od JZ se naopak přidala úplně jasná obloha a slunce praží o 106... Další vlhkost a bouřky se budou furt dokola a snad i v noci tvořit..
Aldan
Tady nakonec pouhé 2mm, ale i to je monstrózní číslo..
Fuj, ale to vedro je furt.

Jinak modely to dnes měly výrazněji na západ ty srážky posunuté, takže se nám to rozhraní lehce přišouplo na východ. Možná modelu ICON vyjde to ráno s MCS zítra i v Brně..

ICON DE například srážky maloval pouze na Vysočině
Aladin na výbornou
903
# 21.06.2021, 14:22

Uz něco leze :blesk: a hřmí
Nakonec nepršelo, ale pár blesků bylo :blesk:

# 21.06.2021, 14:23

Negan
To se uvidí až časem, já ty (numericky rozlítané) modely beru spíše pro zajímavost a vážněji beru výstrahy a předpovědi od Estofex, ČHMÚ apod. Nemá smysl psát, že nic nebude, když šance jsou velké.

180
# 21.06.2021, 14:37

Tak ICON-DE nám dává do rána až kolem 80mm z toho komplexu tak to jsem vážně zvedavej

173
# 21.06.2021, 14:39

kuba
Ono to bude asi stejně jinak. Podívej se na jeho předpověď srážek pro dnešní odpoledne.. Sekl se o 100km.. Ono se zdá i dle pohybu družice , že se ta zvlněná studená fronta posunula o trošku více na východ než se zdá, a hlavně na Moravě teď budou ještě lepší podmínky díky vyjasnění a vlhkosti..

Dle mého to bude posunuté na východ, ale nevím a netroufám odhadnout, zda to bude tak, jak maluje model ICON.

417
# 21.06.2021, 14:40

light123
Tak já jsem zcela plánovitě do diskuse nepsal, a čekal, čekal..během čtyř dní jsme měli mít nejdříve bouřky a až 70mm, pak skoro nic, díra nad Kladnem a okolo 10mm za pět dní celkem, včera jsme zas měli mít nadílku, dneska už zase kulový z hákem na konci..:D, jak jsem čekal, je těžké určit kdy a kde budou bouřky, jo přecházející fronta..to jo to umí, ale v tomhle extrému..a přesně rozlítané modely..co bude uvidím tak hodinu před tím , než to sem eventuálně dorazí..ráno byl úspěch po 7:00 spadlo asi padesát kapek..:cool:

173
# 21.06.2021, 14:45

Klokan_0
To si nemyslím. Model ICON navíc možná celkem dost přehání, ale kouká se na to hezky. Hlavně pak suma srážek od 5-8:00, to vypadá hezky i pro Brno..

Uvidíme co nakonec bude a která varianta bude úspěšnější..

Bouřkový komplex zítra ráno přes většinu ČR dle modelu ICON
# 21.06.2021, 14:48

Podél hor se kupí hodně a už tam bouřka jedna.
Ten komplex určitě dá nějaký mm, a ted či i bouřky.

173
# 21.06.2021, 14:50

palma
Jo tady nakonec vyšla nejlépe ta varianta, které spatřila svět až v poledne, tedy na poslední chvilku... Vody spadlo tak akorát, ale to slunce to za těch 20 minut vysušilo, jasná obloha a teplota se z 26°C vrátila zpět na 30°C... Fuj dusno jak blázen, ale snad vydrží do večera pěkné počasí, a až v noci se to nakupí znovu..

No a teď jsem zjistil, že jsem dost nadcenil úhrn, který je ve skutečnosti sotva na 2mm... Výborně, tak to si nechte v Čechách..

Žabovřesky mají 2,1mm a přes ně šlo bílé jádro...

Negan
Nakonec 2mm, takže i vám držím palce..

EHM
47
# 21.06.2021, 14:52

Zbytečně bych se ve tři odpoledne nerozčilovala, nebo nezoufala, že nic nepřijde. Je ještě spousta času. Na východě to vypadá momentálně pěkně a co bude večer, respektive v noci se teprve uvidí:) zda to půjde přes západ a projde to celou republiku, nebo to půjde úplně jinak - asi to bude do poslední chvíle dost nejisté, kde a kolik nakonec spadne.

290
# 21.06.2021, 14:55

light123
Jo, ale minimálně ta dnešní žlutá výstraha do 0:00 je zbytečnost, když je jasné že nic nebude a ani se to tady nečekalo, má platit jen pro V polovinu ČR.

68
# 21.06.2021, 14:57

Hlásím první přímou bouřku letošního roku... Taková klasická letní, nijak intenzivní. Před a během přechodu blesková aktivita spíše slabá, za námi nad Moravským krasem se po přechodu na chvíli spustila hotová CG kanonáda, ale už i tam se to utišilo. Srážky 9,2 mm.

Vlhkost je na 87% a západně od nás je úplně čistá obloha, začíná svítit slunce... Teď teprve začne prádelna.

417
# 21.06.2021, 14:58

Aidamko1
Jasná věc, 20mm se odpařilo již za letu na zem, dopadly tedy jen ty 2mm., buďte za ně rád, já mám Od 13.6. srážkoměr stále na suchu..

1270
# 21.06.2021, 14:59

Peter Sedlák 1
Opět se bouřka vytvořila za Sněžníkem. 3 dny po sobě je tam bouřka. Už mě to přestává bavit. Jestli ráno nic nebude, tak končím s pozorováním počasí.

173
# 21.06.2021, 14:59

Aldan
Jo i sem jde občas slyšet nějaký ten vzdálený hrom. Nakonec Brno v rozmezí 2-4mm, takže málo, ale nevadí. Uvidíme co Vysočina, ale asi už bych nic nečekal, protože se mi zdá, že na západním obzoru je dost vysoké oblačnosti, která by tomu mohla potencionálně zabránit.

Pak jedině noc a a ráno, tak to jsem zvědav jak to dopadne.

Palma
Já přímo žasnu blahem, slavím a hned se mi zlepšila nálada.. Avšak ta prádelna co je tady je hrůza..

3232
# 21.06.2021, 15:01

Vyjdu z praxe a nic, žádné bouřky, to je fakt smíchu, hlavně že celý den kecají v rádiu že na většině území přeháňky a bouřky a přitom to není ani 1/3:D jsem zvědav na ty komplexy no, jinak se nebe potahlo od Rakous vysokou dekou takže to zhatí všechnu konvekci:!!:
Včera kolem Beskyd byly bouřky a dnes možná se to taky nakupi snad je Swen rád no..

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.