Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné
Aldan
Však jen ať je už hezky aspoň do večer, protože pak by to mohlo vypuknout opět až večer aby se nám dobře spalo...
light123
To je možné, jen jsem vyjádřil lehčí domněnku... Hele ono to může třeba zůstat zase mimo Čr.
Tutugon
Pokud prosvituje slunce, tak máte malinkou šanci, že se něco utvoří ... Přijde v noci a zítra.
Jinak zajímavá je ta bouřka na Třebíčsku. Třeba se sem stihne dostat.
To mě poser sobota neděle mělo pršet v Čechách a nic a nakonec jsou sražky dneska na východě podle mě to nedokážou předpovědět bouřkové pasmo nebo komplex ani pár hodin do předu. Tak že to co je na modelech je uplně ve hvězdách jestli to tak bude nebo ne přijde mi že to jsou jenom omalovánky nic víc.
Jiří24
Ale konkrétní polohu bouřek na zvlněných studených frontách je velice náročné předpovědět..
https://www.in-pocasi.cz/clanky/teorie/zvlnene-stu...
Ono obecně při této situaci je dost častým zvykem posun hlavního pásma a bouřek o 50-100 km na východ, či západ. Modely tápou, ale ty dnešní odpolední bouřky na Východě třeba modelu Aladin vyšly výborně, ale opět se jednalo o bouřky, které nesouvisely s frontální vlnou, pokud by souvisely, tak by to bylo ještě náročnější na přesnější lokalizaci..
Já vám dám radu, kterou já aplikuji dost často. Nedívejte se na modely, ale sledujte přírodu. Dneska bylo tolik znaků, které značí bouřka a nakonec přišla..
Uvidíme co večer, ale tam se nic pro Čechy nepokazí, určitě věřte mi..
U nás téměř bezoblačná obloha (dopoledne byla vysoká oblačnost) a zatím cca 33°C. Teplota ale stoupá. Na severním horizontu jsem tedy viděla černé mraky, to byl nejspíš ten útvar, co šel na Brno. Déšť by se hodil, ale než kroupy, to raději nic... Horko je parádní, vše nádherně roste. Konečně byla téměř tropická noc (kromě cca 15 min., kdy to spadlo na 19,8 - potom se rozfoukalo a zase bylo nad 20).
Kokos342
Ne přes Vysočinu určitě komplex nepůjde. To by se musel vytvořit na Rakouskem a jít k severu. Komplex opět půjde přes Bavorsko a pak už to bude u nás. Bude to posunuté zhruba o 100km východněji než včera. V Německu je stále proudění od jihu k severu až k severovýchodu.
Kokos342
A dlouho se taky dít nebude. Komplex má na naše území přijít až po 5 00h.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.