Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné
Stranik
Alpy jsou velehory, takže je jasné, že stoupající vzduch se ochlazuje a kondenzuje a takhle potom vznikají bouřkové systémy, navíc Alpy mají vždycky dobré podmínky na bouřky.
Miriam
Máte naprostou pravdu. Jakkoliv jsou bouře a jejich projevy úžasné (pro mě blesky a zachycení tak mizivého okamžiku který se již nebude opakovat) tak je nejlépe, pokud se obejdou bez škod. Pokud by měla bouře škody způsobit, tak ať raději žádná není.
Stranik
Já vím, ale budou ty extrémy ještě větší.
Rarach
Velmi povedená fotka (ale chudáci stromy)...
Kapitán Exner
Já nevím, u nás ještě před cca 20 lety (v mém dětství) bylo počasí jaksi divočejší než teď. Možná bylo zrovna takové období, nevím. V posledních letech tady ani nejsou bouřky; výjimkou byl loňský rok (a potom ten letošní, i když zrovna tady u nás se zatím nic neděje ani letos).
Miriam
Protože to počasí bylo před 20 lety více proměnlivé, hodně se střídalo, ale v budoucnu budou ty extrémy extrémnější, třeba někteří píšou, že na rovníku třeba za cca 70 let nebude možná život, protože tam bude 39 stupňů a vlhkost 100% a tělo zkolabuje do 6 hodin.
Rarach
No v téhle vzácné situaci byli bouřky krásné fotogenické, a tyhle blesky byly vidět celkem často, v příštích dnech už takové extrémy nečekám. Ale to mi nějak nevadí, blesků mám že všech bouřek za tento týden asi něco přes 70 Obvykle tento počet mám nekdy i za celý rok. A najednou tady mám tolik blesků za týden
Klokan_0
Děkuji.
Miriam
Stromy to nejvíce odnesly za Kyrilla a ještě více za Emmy. Nikdy jsem neviděl ukroucené špičky stromů a pohozené opodál a nebo kmen zralý tak akorát na párátka. Po roce 2009 začaly převládat bouře s blesky. Ono se stačí podívat na zvyšující se četnost orkánů
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ork%C3%A1n
Z dětství to nepamatuji. Tehdy snad jen prudké letní bouřky které se občas v létě objevily.
Teď už jenom poprchává a za chvíli přestane asi pršet, ale na radaru vidím u Mostu oranžovou barvu, která má namířeno na nás, tak snad se dočkám.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.