Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné
Tak tady dopršelo, vše se zklidnilo, vlhkost na 90%, tenhle měsíc mám dle srážkoměru již hezkých 62mm, teplota leze nahoru, je +20, a hned je to těžko snesitelný, na zahradu jsem se pomalu týden nedostal, tak mne to čeká o víkendu, ani se moc netěším, jestli budou takovéhle podmínky..Jinak se po tom nehezkém včerejšku sluší zmínit i to, že jeden z nejbohatších lidí v ČR docela hezky přispěl na obnovu poničené oblasti, pan Komárek poslal 150 milionů..A děkuju tomu nahoře, že se nám tu všechny extrémy vyhnuly..
Včera vydaná výstraha polským meteorologickým ústavem zahrnovala zmínku o tornádech od 17:37: https://twitter.com/IMGWmeteo/status/1408091431198...
Kapitán Exner
Tato oranžová barva u mě tu byla dost dlouho a lilo celkem silně.
Tady fakt sucho nehrozí, tolik srážek za týden..
Ale bouřky to nene
Kapitán Exner
Sem se dešti vůbec nechce. Jen ráno a dopoledne spadlo 4,8mm.
Predators2
Tady za dnešek pršelo před asi hodinou chvilku, teď ale neprší.
Klokan_0
To bylo v Brně; na jih od Brna, pokud vím, nikde nic zvláštního nebylo. U nás spadlo asi 14 mm srážek + jsem našla několik malinkých krupek. Dnes jsme také zcela bez bouřek a srážek.
--------------------
Co se týče duh: letos, někdy koncem května, jsem zachytila poměrně ideální situaci (zdálo by se) - drobně pršelo a z druhé strany oblohy svítilo slunce. Duha ovšem nikde...
Miriam
podle radaru to vypadá maximálně na vydatnější deštík. Což by i tak mohlo dočasně znepříjemnit odklízecí práce v obcích, kde nejde ještě ani elektrika a osušit se v podstatě nemají kde ty lidi. Tak snad ty meruňky sklidíte, vedro milujete, příští týden se nějakého toho tropického dne dočkáte, takže pro Vás ideál na sběr, a co je po tropech, o tom jsme se tento týden přesvědčili několikrát.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.