Diskuse o počasí Jaká bude zima 2025/2026
palma
Tak to jsem rád, jsem přející člověk. Necháme je v klidu chytat bronz, snad ho nachytají dost.
K tomu mini SSW - není ta poloha nad východní Sibiří špatně pro nás? Protože pak by to PV posunulo někam nad Grónsko a nám by to přineslo JZ trysky, tak jako v prosinci. Nebo se mýlím?
Oteplení bude po 10.1. vcelku většího a plošnějšího charakteru.
V nížinách postupně k + 10 C.
Nevíte co to jsou za chybné výstupy, kdy hlasí nejdříve 60 cm sněhu a následně - 30 C ?
Kamil Hořák
To opravdu nevím, křišťálovou kouli fakt nemám
Jediné, co z toho usuzuju je, že s určitou dávkou pravděpodobnosti na východ od nás bude velice studený vzduch a od západu se bude tlačit teplý oceánský.
Sám nechci, aby vyhrál Vladimírův dech z východu, to už je na mě hodně a je mi jasné, že ani modely to teď 100% nepředpoví. Nicméně to rozložení takové bude a včera to tak viděl ECMWF (studený scénář) a v půlnočním to zase má GFS.
Celkem mě překvapuje, kolik lidí by tu sibérii uvítalo
Já teda tohle fakt nechci, to už smrdí zamrzlejma autama, popraskanejma trubkama v domě, fuj!
Jak píše paja, nejlepší něco mezi - hodně sněhu a do -10.
Roky si říkám, že se úspěšně vyhybáme pozdravu z Uralu a že i když jsou zimy teplejší, jednou to přijít musí. Naposled to bylo v roce 2012 a je to už 14 let.
Nicméně vnitřní pocit mi říká, že tentokrát vyhraje zase oceán.
Kamil Hořák
Sledovat situaci smysl má, plašit se... zatím nemá, pro ilustraci dávám nový výstup GFS ( datový, počítá to podobně jako AIFS) a ten, samozřejmě, ukazuje něco uplně jiného, tak teda ještě čekám, až mi tam doleze "klasický GFS, tem má zatím z 06:00 čísla jem do 11.1. tak uvidíme.. Screen přikládám..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.