Diskuse o počasí Jaká bude zima 2025/2026
Podle gfs tedy kolem 15.1. plus 10 a podle ecaka - 30 C.
Tak to si asi hodím korunou.
Já se koukl na předpověd a mám pocit, že je to okopírované z roku 1985 )) ta předpověd pro Brno..)) hlavně ten závěr Jeden dva dny se dají vydržet, ale raději kolem -10 ráno a odpol -4 je ideál.. při Artktických dnech je to na běžky blbý.
No je to daleko tak snad nebude z toho tradiční moc teplo, a nebo netradiční mooc zima.
Čtvrtek za par dnů a buď má lehce pršet, anebo napadnout do pátku 50 cm.
To proč takové neshody a co by mělo způsobit takové velké sněžení ?
Kamil Hořák
Prvotně od úterý do čtvrtka frontální rozhraní nad Maďarskem a Slovenskem. Nicméně zatím není jistá jeho poloha. Jakmile bude, tak se začne ukazovat reálnější trasa postupu níží na tom rozhraní. Pořád 3-4 dny, takže velmi nejisté. Pak k víkendu se otevře postup níží od JZ/Z, ale budeme pořád v tak chladném vzduchu, že by mělo většinou sněžit a být poměrně dost pod 0°C. ECMWF má jednodenní oteplení. Pak zase ochlazení, pak zase přechodné oteplení, pak zase ochlazení.
Doporučuji tento článek, vše hezky popsáno👍 Bude to ještě moc zajímavé 🤔https://www.wetterprognose-wettervorhersage.de/wet...
Kombi
Zajímavé počtení a pěkně to shrnuje ten současný paradox. Včera GFS ukazoval po 12. lednu teplo a ECMWF tuhou zimu. Dneska si to oba prohodili. Tohle jsem už teda dlouho nezažil. Pokud by zvítězil studený východ, bylo by to už druhé zásadní vítězství jindy často nespolehlivého GFS - poté, co v prosinci jako první začal signalizovat ochlazení od Vánoc.
Každým výstupem př.tý.od středy méně sněhu i mrazu.
Aby z toho nakonec vůbec něco bylo.
Maxo
Vypadá to, že nám to vychodňári vše vypapají.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.