Diskuse o počasí Jaká bude zima 2025/2026
Když už tady padlo, kolik bylo v lednu ledových dní. Přijde mi, že letošní leden přinesl celkem dost LD, i do nejteplejších oblastí (dejme tomu do 300mnm), a hlavně to bylo pěkně vyrovnané. Nejčastější hodnota je tam v lednu 9-13 LD, výjimečně i okolo 15LD, třeba Tuřany. Jako kdyby mi někdo řekl na začátku ledna, že v Brně Tuřanech bude v jednom měsíci 15 LD, lehce bych mu nevěřil A že to bude jen o jeden míň, než třeba ve Varech. Do toho když vezmu, že většina těch nižších poloh, si užila SSP většinou mezi cca 10-20 dny. No kdo by to byl řekl, po tom, hlavně inverzním a relativně teplém, prosinci. Takový pěkný zimní leden. Za mně asi nejlepší momenty ve vyhodnocení ledna, jsou prakticky celý měsíc SSP hlavně v S části Prahy a okolí, a pak ten celkem vysoký počet LD, i v nižších polohách. Tak uvidíme, kdy zopakujeme takovýto měsíc
Ještě když už jsme u těch LD, tak jako za mně solidní číslo má stanice Sedlec u Náměšti nad Oslavou, okres Třebíč, cca 25 km Z od Brna. Stanice má za tuto zimní sezónu, od listopadu, už 35 LD. A to se tam dají ještě najít dny, s takovými maximy, jako +0,1°C, a tak. Má někdo v okolí, nějakou stanici, dejme tomu okolo 400 mnm, s podobnými hodnotami? Třeba nad 30 LD. Děkuji předem, za případné tipy?
Lerak2
Tady 41 LD, ale jsme 500 n.m.
Oteplení se nekoná ani dnes, -1,4 a po včerejším večerním prosypu +1 cm sněhu. U mě 27 LD jen za leden.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.