Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Občas sněžení, odpoledne začnou teploty citelně klesat a v noci na zítřek místy silný mráz

Diskuse o počasí Jaká bude zima 2025/2026

1138
# 06.01.2026, 12:42

AuraPočasí
06.01.2026, 04:41
OK takže jsem dostal dobrý nápad. Každý den do tohoto tématu vložím 1 příspěvek, kde shrnu aktuální předpověď a udělám vždy nějaký stejný stručný verdikt.

06.01.2026, 12:07
Teplo stejně vyhraje. Četl jsem ty reakce a samozřejmě o ničem. Místo příspěvků o počasí čtu příspěvky o mě a nějaké nesmysly od lidí, co mají asi problémy.

Takže ten 1 den koukám má 7 a půl hodiny...

Ale k tématu. Do zimy překlopen i týdenní výhled ČHMÚ

Včera
Dnes
# 06.01.2026, 12:46

AuraPočasí
Prý jeden příspěvek denně 🫣🤣

22
# 06.01.2026, 13:00

1-2 cm poprašek. Stejně to vidí i Aladin. A stejně to vidím i já. Trasa celého toho systému je bohužel na východ. Teď to vypadá, že to jde na sever, ale nás to jenom lízne a stočí se to na SV.
Škoda, z tohohle bývají nejlepší zásypy a úhrny bývají stejné bez ohledu na nadm. výšku.

1
# 06.01.2026, 13:09

U nás to v pátek vidím tak na 5-7cm (jsem optimista). Jóóó kde jsou ty časy, kdy tahle na začátku ledna v roce 2010 přinesla tlaková níže Daisy i k nám do Lysé skoro půl metru sněhu! :love: :snih:

26
# 06.01.2026, 13:11

Dejvas
No jo buď chceme pořádné mrazy nebo teploty kolem nuly a srážky, "bohužel" tady u nás ve Slezsku vítězí mrazy.My tu máme 15 cm tak to ještě ujde ale kdyby napadlo aspoň 5 cm v pátek nebo sobotu tak bych byl rád

22
# 06.01.2026, 13:25

Neuro
Tady asi 12 čísel. Lepší než drátem do oka, ale bohužel ta krásná peřina, co je za humny, se vysype jen o kus vedle. Nejde mi tak ani o to, co mám vedle chalupy, ale o těch nicotných 30 číslech na hřebenech. Teď by tam mělo být aspoň o metr víc. S takovou zase budou v květnu z řek potoky a z potoků čůrky.

1
# 06.01.2026, 13:48

Ze synoptického pohledu to postupně žádná zima nebude a klidně si tady mávejte inverzí.. :)

ano, přechodně se dostaneme do studeného severovýchodního proudění, ale já už se dívám i trochu dál..

jinak tu dnešní ráno výrazně teplejší než to včerejší... minimum sotva -4..

aspoň, že prozatím zmizely z modelů ty mrznoucí srážky.:)

22
# 06.01.2026, 13:51

ČHMI a SHMÚ k oteplení příští týden. Zjevně ještě neví o AIFS

485
# 06.01.2026, 14:19

Blateňák
No, zase teda má Aura na dnešek naplněnou normu příspěvků, ba přeplněnou o 100%.. jako hrdý Stachanovec, tak se zítra touto dobou můžeme těšit na další.. slib je slib, a sliby se maj plnit, že jo? ;-)

22
# 06.01.2026, 15:47

palma
Tak vymyšlený to má Aura dobře. Každej den ráno napíše, že přijde teplo. A až to teplo přijde, tak nám poví: "Tak vidíte vy volové, já vám to říkal!"

V pohádce to měli taky zadarmo vždycky až zítra, ale nakonec se přece jenom dočkali a hodovali za free.

4
# 06.01.2026, 16:09

Chlapi!!
Tak ho nechte ať si povídá, nemusíte to číst 🤣
Jinak bych to trochu zklidnil, a myslím že kdyby už teď leželo plošně min.10cm tak se tady všichni rozplýváme jaká je konečně pěkná zima(jako za starých časů) holt zatím ty srážky chybí no😉
P.s . Já budu mít teď jen jednu starost,vyjet v pátek na chalupu na Kvildě 🤣🤣

# 06.01.2026, 16:10

V pátek to vidím v Brně na 5 cm . No možná to bude rekord téhle zimy.
V listopadu byl 1 cm, na Silvestra tak 2-3 cm a ted tak 5cm snad bude. Kdyby byla zima do 14 ledna, bylo by to za poslední roky v Brně nejdelší období mrazů od února 2021.(10 LD)v kuse, to by se mohlo vyrovnat letos.( trošičku sněhu bych si dal)
K.Hořák z Dolní Horní,či z Větrné Hůrky predikoval teplo už od středy...ale nenapsal od které ..)))

# 06.01.2026, 16:21

Místo řešení počasí, tady někteří řešíte mě, co jsem psal nebo nepsal. Musíte být na tom fakt hodně špatně...

Asi je na čase tady skončit nebo si dát minimálně dlouhou pauzu. Diskuze o ničem kvůli některým, kteří si z diskuze dělají jen nějakou srandu. Vždy jsem se snažil držet počasí, ostatní to nedokážou.

# 06.01.2026, 16:29

Aidamkoo
Skandinávský blok si představuji jako TV s hodnotami 1040 hPa+. Na tuto variantu to nyní opravdu nevypadá. Až si člověk připomene už loňský listopad 2025, kdy se zde v diskuzi objevovaly podobné pro zimu příznivé odhady a jak dopadly...

22
# 06.01.2026, 16:35

AuraPočasí
Ale vždyť si to děláš sám. Já bych se v životě nebil za něco, co nemůžu ovlivnit. Že za víkend zreju nebo nezreju zahradu? Klidně se vsadím. Že se od pondělka udělá teplo? Možná jo. A možná ne. Kdoví.

Ale pokud tady budu dva dny tvrdit, že příští středu napadne 30 čísel sněhu a kdo si myslí něco jinýho, je moula, logicky si pak vysloužím dotazy, kde ten sníh mám.

V situaci, kdy si nikdo z přítomných netroufne říct, co bude za týden, ty vehementně tvrdíš, že to víš. Tak se nediv.

Já třeba nezpochybňuju, že to sleduješ a k takovým tvrzením máš podklady (na rozdíl od jiných), ale podle mě jde o sázku na velkou neznámou.

# 06.01.2026, 16:40

AuraPočasí
Auro, nech si ty prolhaný kecy už..
90% fóra, možná víc, uvítá, když po 150átý zmizíš, nepodsouvej nám svůj evidentní problém, protože ne my, ale ty jsi na tom evidentně špatně..a snažíš se to naivně a okatě překroutit naopak..(Jen ty nejprostší základy psychologie..)
Je to s tebou roky, pořád to samé dokola..
Něco si umaneš, kdo nesouhlasí, toho napadáš a obviňuješ, rozjede se ti ten chorobnej šroťák v hlavě a neumíš to zastavit..A diskuze kvůli tobě degraduje..Dej si pauzu...fakt že jo..
Omlouvám se všem za OT a je mi jasné, že tohle redakce samozřejmě smaže.. Omlouvám se tedy i redakci..
Ale třeba si to pár lidí stihne přečíst..
Muselo to prostě ven...
Dejvas
Ano, dělá si to sám...

26
# 06.01.2026, 16:44

gfs leze z dvanácté tak uvidíme s čím vyleze :)

# 06.01.2026, 16:49

Dejvas
Jéé teletext ! Já jsem myslel že už ho v miléniu zrušili !

4
# 06.01.2026, 16:50

Neuro
Něco vyleze,nic s tím neuděláme 😉a stejně to ve finále bude jinak🤣 Ale myslím si že Aurateplo nebude!!!

4
# 06.01.2026, 16:52

Koralovec
Teletext je klasika, vždyť i náš soused na západ ho pořád má !👍😉

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.