Stranik
Tak tady v Ostravě to vypadá na hodně hraniční situaci v neděli mezi sněžením a silnou ledovkou. Aladin nyní hodil pro Ostravu - 4 až -5 C a déšť se sněhem. Hodně nebezpečná situace se tady chystá. A v pondělí na to napadne 15 cm sněhu.
Tutugon
Teda pro Ostravu skoro 40 cm sněhu a k tomu ledovka, tak tohle vyjít, tak je to zimní událost desetiletí na Ostravsku. A potom ty pomalu arktické mrazy. Ale popravdě, kdyby napadla polovina, zůstaly ty mrazy a ledovka by se nám vyhnula, tak bych stejně hodnotil tuhle situaci jako velmi povedenou. Pořád se mi nechce věřit, co se tady ty modely snaží od středečního rána nastínit na konec tohoto a počátek příštího týdne.
ota
Jako ano to máte pravdu, ale té ledovce se z vysokou pravděpodobností na Moravě nevyhneme. Tentokrát je to o to extrémnější, že 2. den má silně sněžit. Takže z hlediska dopravy se bude jednat o velmi komplikovanou sobotu, neděli, pondělí a při těch silných mrazech navíc ani auta pořádně nezpůsobí tání sněhu na silnicích. V této podobě by se jednalo o opravdu velmi netypickou a velmi nebezpečnou situaci. Ale já opravdu nevěřím, že by v pondělí napadlo dalších 30 cm sněhu. To co dává Icon je reálnější předpověď.
Diskuse o počasí Výrazné ochlazení a sněžení od 6.2.2021
aura33
Co vy si pak odnasite z vasich nesplnenych tutovek na 7 dni dopredu? No co? Zklamani, depku a ,,koncim tady, dlouho me tu neuvidite,, .
Za dva dni ste tu zpatky, pak dalsi tutovka, a tak porad dokola, sebe oznacujete za odvazneho, ty, co reslisticky nestrileji senzace z rukavu na kazdej vystup modelu co se jim zamlouva za nudare , neli za zbabelce..
Dyt vas tu uz nikdo nebude brat vazne..
Vyckavani se soudy ohledne predpovedi pocasi u slozitejsich situaci znaci rozvahu a zkusenost..smysl pro realitu..nikoli nudaře...
Kazdy holt ma nejakej pristup, ale ten vas je velmi, velmi zvlastni...
kuba
Ecák tam tu níži má taky, ale mě příjde, že si spíše orientuješ dle svého pocitu, že to posune k SZ apod. Já jsem se díval na předpovědi Rakušáků a Slováků a ti tam tu TN mají. Budeme čekat, ale s prominutím zrovna SZ by fakt už to sněžení letos zasáhnout nemuselo, tam měli pěknou kalamitku, tak něco i k nám na JM ne
Ježiši, už vidím ten měsíc u nás, zase srážkově nejhorší v ČR.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.