Diskuse o počasí Výrazné ochlazení a sněžení od 6.2.2021
Určité předpovědní modely pro mě v poslední době ztratily kredibilitu. Aby pro Prahu předpovídaly minima na -25 °C při zatažené obloze, to je asi tak stejně pravděpodobný, jako by v červenci před východem slunce ukazovaly 34 °C a v pravé poledne 46 °C.
deštník
Já hlavně poukazuju na to, že za podmínek, které ten model předpovídá, je to úplný nesmysl.
Takže stručně. Rekord to nebude.
Většina z vás s tepotama úplně mimo
https://www.yr.no/en/forecast/daily-table/2-307768...
No já naopak vidím, že GFS naprostou většinu srážek o víkendu smazal, ať už se jednalo o déšť či sníh. A i já se přikláním k tomu, že je to ještě daleko a modely budou srážky už jenom redukovat. Ostatně jako úplně pokaždé. Není to kolikrát jasné ani 48 hodin před tou situací.
Ale já se řadím mezi ty skeptiky, protože vždycky to je fraška z toho, co původně modely ukazují a navnadí nás akorát.
Tak zachcalo, ale hlavne hoodne silnej narazovej vitr, JZ bestie, vetve , stromy pres cesty, zvedle hladiny rek..
To je opravdu nudne pocasi..
Jinak. Tak kde je to tutovy jaro, teplo 8-12 st na pristi tyden, ta jistota kterou ste nacerpali z vystupu modelu 5-7 dni pred situaci..?
Podivejte co vam z toho zbylo, nepoucitelni , nepoucitelni, delat nejake vaznejsi, dokonce ,,100%,, predikce drive nez 2-3 dny pred situaci..
Je to tu furt dokola..
Ta TN ze stredozemi z nedele na pondeli, tu tam GFS dava uz tyden..Ta bude velmi dulezita...Budw to zajimave, at uz to dopadne jakkoli..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.