kuba
Ja ji resim z duvodu toho nasledneho mozneho ochlazeni, protoze prave pro nej bude hodne dulezita..tedy i pro to, jestli nejaky pripadne napadly snih nejaky cas vydrzi..nebo nevydrzi
Jinak ano, je to zase o 150km minim jizneji, kazdej den je to proste jinak, je to naprosta klasika nejistoty predpovedi pri podobnych situacich..Ale i tato poloha rozhrani nam na JZ prinasi stale jen tu jeho jizni , teplejsi cast.. U nqs by pravdepodobne zaclo snezit az z nedele na pondeli..
Diskuse o počasí Výrazné ochlazení a sněžení od 6.2.2021
jo strašně hezký že ty srážky dal níže ale teploty jsou pořád stejný a stejně ty srážky odejdou do Polska a těch 15mm v dešti o to fakt nestojím
ovšem srážky zrušeny a prakticky ochlazení na sucho samozřejmě ty srážky se budou měnit ale je vidět že se na tom už shodují takže pravděpodobně holomrazy
maximum bylo 7,4C a mělo být 9C zajímavé...
teď má být 7C a už je to u 5C a docela rychle se ochlazuje
kuba
Vy tomu modelu dáváte čočku. Já jsem matiku studoval šest let a nikdy bych mu nevěřil, protože vím co je v numerickém modelování za obtíže... Takže 10x ctrl c a ctrl v jeho výstupů moc nepomůže... já věřím že počasí nejsou jenom rovnice ale že si ponechává svá tajemství. Občas tady koukám jak ho lidi dokáží znásilňovat... trocha pokory neuškodí. Nejistota je v počasí to nejkrásnější...
Snad nebudou holomrazy a nějaký sníh napadne nevím, ale ta neděle+pondělí tam pořád je, jak ICON tak GFS se shodují že by aspoň blbých 5-10 cm napadlo plošně, to by bylo celkem fajn žádné rozdíly, dokonce i v Brně má ležet něco málo sněhu, tak sem s tím a tyhle TN od jihu jsou pro nás velkým přínosem, pamatujete 6.1, téměř nejvíc z republiky u nás spadlo, v Rychnově 10 km ode mě to bylo až 21 cm! takže čekám dalších 10-15 cm
Je to zvlastni, pritom Prady sleduje modely uz 15 roku a melo byt 100pro teplo. Nejlepe to zvladl Chmu. Modely litaly ve vyhledu z -10 do +10, tak pro ty dny daval 0 a ma prostor pro korekci na obe strany
Tak se omlouvám všem, že jsem zavrhnul zimu, jsem tvrdohlavý trouba, koukám GFS jede pořád do většího mrazu, v severní půlce ČR, kam spadám i já, tedy Mělnicko, už to vypadá na celodenní mrazy i v nížinách.
Frontální rozhraní bude hodně tlusté s mohutné, ČR bude v chladnější části, ten extra ledový vzduch bude ale stále mimo ČR severně asi 100km.
Pro moji oblast dávají sněžení a teploty pod 0 všechny hlavní modely, GFS, ECMWF, ICON, Aladin, takže překvapivě nakonec vyhrála zima, chladnější varianta.
aura33
No tak vidíte, teď to vypadá na zimu jak vyšitou, ktomu ta středomořská TN během pondělí, krása, konečně i Morava dostane sníh je to velmi zajímavé, Honza Šrámek ráno říkal že to bude výrazné rozhraní, v Maďarsku +15 v Polsku -15 rozdíl až 30°C tohle připomíná Silvestr 1978 tehdy taky byla podobná situace jako teď
ludvicek
Neni plk jako plk
aura33
To ochlazeni na JZ prijde pozdeji..ale prijde..kdo si pocka, ten se docka..jak s ochlazenim od S, tak s predpovedi, ktera uz ma preci jen nejakou pravdepodobnost..relevanci..
Kazdej je nejakej, ja treba spise rozvaznejsi, konzervativnejsi, vy trochu strelec..
Aspon neni nuda..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.