Novorolak tak sobota už jistá je a pondělí už skoro taky když už se všichni shodují na tom že zapadají celé Čechy maximálně se s tím hejbne o +-50km a upravovat intenzita....
V Plzni nečekám žádnou sněhovou nadílku. Sobota prochčije a v neděli bude padat na prohřátou mokrou zem... takže pokud něco tak to bude zázrak. Za letošní zimu max 5cm a to ještě ne všude. Hold není všem dáno
deštník Najednou 15 cm sněhu na Moravě, jak to, vždyť mělo přece dorazit jaro, nebo ne? Už je začátek února, to je pro vás na JM ideální čas. Váš přístup bych charakterizoval asi takto: Beru co teď se mi hodí, jedno že to jiným škodí. Kecal jste tady o jaru už na konci Prosince a většinu ledna, ale je mi jasné, kam tím míříte, chcete jen vyvolat vášnivou diskuzi a pobouřit názory druhých, najednou jste spokojen, když napadne 15 cm sněhu a doufáte, že se to ostatním vyhne, abyste si to tam mohli syslit. Nehezký přístup...
swan1 U nás taky mrzne a je zataženo snad se oteplí než začne pršet, ledy tu budem máme mít ve velkém v neděli, tak ne že navíc ještě dnes Deštník Jo, to by bylo dobrý, Morava 15 čísel ale Vysočina prd, no máš hodně nepřesné představy, vezne to samozřejmě i Vysočinu, když i Z Čechy.. Kokos No jisté to není, jisté je to že začne dnes večer pršet i s teplotama se spletli, ten studený vzduch z Polska k nám poslal na většinou území mráz, přitom je zataženo a mělo být nad 0 slabě
Tak když se podívám na Aladina, radost z toho nemám. Prakticky všechny srážky nám dává v dešti , icon nás dává bez sněhu a gfs podle mě s tím sněhem pro nás taky přehání. Neděle a pondělí rozhodně není jistý, ale dnešek bude chcanec, zítra taky.
JUGOCV Zatím ale pořád drží návětrné srážky a to je podstatné. Nepřipadá mi, že by Aladin nějak významně ubral srážky pro nás. Jak jsem řekl, ještě dnes večer nebude jisté, jak to zítra dopadne.
Doufám že GFS nevyjde od středy to teplo, jinak se modely ještě neshoduji ani na čase kdy ta níže přejde jestli už v neděli nebo v pondělí ráno natož na srazky
deštník Vy už prosím raději mlčte, myslím že nejsem jediný, koho vaše útočné příspěvky silně nebaví... K tématu: upřímně doufám, že srážky k nám dorazí až v pondělí, protože napadnout to předpovídané o víkendu, tak nepojedou elektrické vlaky a komplet silniční doprava a že bychom měli po tom loňsku nějak málo vody se taky říct nedá. Nicméně chápu, že oblasti na jih od Brna jsou na tom hůře.
kuba Treba se pletu, ale u TN od jihu vzdy hrajou vyznamnou roli Alpy.. Myslim si, ze se dost blbe vypocitava, kolik a jak rychle toho pusti na sever, pripadne kam to odchyli.. Proto si myslim, ze je ten nesoulad mezi modely ohledne prechodu te TN, nedele nebo pondeli...a kolik srazek kde..
Jsem na tuto situaci hodně zvědavý, ať už by spadlo 20 cm co tam má teď GFS, nebo by byla ledová kalamita.. Klíďo bych si zopakoval situaci z 1.12.2014.