kuba Určitě tohle je jen taková krátká zimní epizodka a do týdne čekám oblevu, snad se to zase tady u mě v tý muldě nezdrží, teď je všechno tak nacucané, že po odtání těch 10 - 15 cm to může bejt docela zajímavé, když bude kolem 7-8 cm, byl bych spokojenej.
Myslím, že tu těch 10cm napadne, předpověď Aladina má největší váhu, ICON -EU jede s ním, ale i ECMWF a GFS to pro moji oblast nevidí vůbec špatně. Teploty budou OK.
Ještě večer byl výhled až hrůzostrašný, taková kosa ... ale dneska už je všechno jinak a jsou tam dokonce teploty nad nulou .. co z toho nakonec bude to jsem zvědav.
Pokud vyjdou aktuální předpoklady, tak Brno čeká jedna z nejvýraznějších kalamitních situací za posledních pár let. Jednak v neděli teploty pod bodem mrazu a celkem slušný příděl mrznoucího lijavce a pak v pondělí 8-12cm sněhu, takže to dopravu ještě více zkomplikuje.
Zrovna nejhorší situace bude v pondělní ranní špičce.
Prady Díky no, tady zima fakt za moc nestála, takže pro mě jsou ty vyhlídky hodně dobré...
Přihlásím se v neděli večer a dám vědět, kolik sněhu tu napadlo Jsem vážně hodně zvědavý, ty další dny to na sněžení už tolik nevypadá, takže neděle večer rozhodne...
Aidamko Vy jste nějaký lovec havárií a kalamit? Že máte v profilu chudinku havarovaný autobus. Tohle nikdy nepochopím Hold si někteří přejí co největší peklo
GFS maluje srážky spíše na pondělí, ale ono těžko předpovídat takovou situaci. Snad z toho něco bude, děti se jeden den vyblbnou a pak už může zima odejít úplně
aura33 Nevíš, proč tam má gfs na SZ ten srážkový stín? Při západním proudění to chápu, ale při vychodnim jsme v návětří, tak bych očekával výraznější úhrny.