Diskuse o počasí Výrazné ochlazení a sněžení od 6.2.2021
U nás jsou co se týče sněhové pokrývky poměrně velké rozdíly mezi údolími a hřebenovými partiemi. Zatímco u nás v údolí aktuálně leží cca 25-30 cm sněhu tak na 2 km vzdáleném o 450 m vyšším hřebenu je sněhová pokrývka již přes 80 cm. I tak se jedná o spíše podprůměrný stav. Nížiny (kromě JM) mají na sníh letos díky únoru celkem podařený rok, na horách se jedná spíše o průměrné či podprůměrné hodnoty.
PatrikMO
Martin Vítek
Každý by měl měřit sněhovou pokrývku v místě svého bydliště nebo jen nedaleko.Já taky můžu jít do nadmořské výšku cca 450m.n.m a můžu říct.Jé jsem stále v Jílovém a máme tu 35cm v nížině to určitě někdo nemá.
tak jsem zkouknul nora..a sněžení nebude už žádný (en zcela vyjímečně) a mrazy stále..jen 14. 2. prudší oteplení a potom zase prohlubování mrazů..spíš slabě sněží z nízké oblačnosti
https://www.yr.no/en/forecast/daily-table/2-307768...
Tak těm prudicum co věří mapkam a srazkomerum od ČHMÚ tak jsem byl venku a máme 27cm venku samé haldy sněhu vypadá to tady jak na horách řekl bych největší pokrývka vůbec a zase venku sněží?? už začínám věřit že v tom Jirkově se blíží k 40 cm tak nekoukejte jenom na mapky ale na realitu?
Jiří24
Navíc jste si přidal 3cm. Sice to není na první pohled zřejmé, ale výška sněhu nekončí na 0cm ale na 3cm. Měří se to přeci na zemi.
Jiří24
Tuhle fotku jste sem neměl raději dávat . To jste ještě nabil Vypadá to , že měření začína až nad koncem sněhové pokrývky a ještě to vypadá , že měříte na šikmé ploše , takže šikmo . Né ,že bych nevěřil kolik tam máte , jen hodnotím tu fotku , jak to působí. Každopádně tak nebo tak , krásná peřina
Predators2
Já to změřím za panelákem nebojte
Jiří24
Já Vám nezávidím ;) Se stavem ,který máme tady ani nemusím Psal jsem jen něco l té fotce ,abych Vás upozornil , že jste tím ještě nabil na další komentáře . Fotka tak púsobí ;) Jinak chápu jak si připadáte s tím metrem po městě . Taly vždy čekám ,aby mě neměli sousedi za blázna . Stačí ,že když sněží ,tak stojim furt na balkoně nebo couram furt ven . I přítelkyně se mi občas směje a říká , že nejsem normální a ať už je jaro
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.