Diskuse o počasí Výrazné ochlazení a sněžení od 6.2.2021
PatrikMO
Nejvíce sněhu ze SZ nížin je zřejmě u nás.Ale už jsem to tu psal asi 5x.Je to pouze v místech kde ještě ležel starý sníh před vydatným sněžením cca 2cm.Proto tu je 29,5cm.Průměrná pokrývka tu ovšem je mezi 24-27cm.
Prady
Tak se přijeďte podívat a nekoukete na mapičky které jsou k hovnu. V noci nám to dalo 7 cm tak jaké 3 mm a přes den 6 cm
Morava může být v klidu. Čtu tady pořád sáme nářky, jak je k Vám to počasí nespravedlivé. Tohle by Vám mohlo pomoct k úsměvu, vyjde-li to samozřejmě https://www.novinky.cz/pocasi/clanek/do-rana-napad...
ledoborec
Jirkov je velmi specifické město, zvedá se postupně do nitra Krušných hor, s tím že ty vyšší partie jsou kolem 400-500m.n.m, vůbec bych se nedivil kdyby tam 35cm bylo, když u nás na kopci ve 400m je 25-26cm, u Predátora 28-29 myslím že si tu na SZ taky jednou zasloužíme pořádný dávky, závist je svině no...vrať se fňukat do šaliny
ledoborec
Nezáviďte. Já za to nemůžu že tam nic nemáte. Až přijedu domů tak to změřím a pošlu foto.
Prady
Nevím tak to asi měří vytahanym starým Krejčovským metrem?? nechápu proč lidí furt nevěří není přece důvod lhát a vymyslet si je to přeci jenom sníh ne nějaký pokr kde se hraje o prachy jde přeci o hovno tak není důvod kecat říkám že jsme v nížině 201m.n.m a máme přes 25 cm a jestli udava ČHMÚ treba 4cm je mi úplně jedno realita je ale úplně jiná ten Jirkov je od nás kousek taky nevěřím 40cm třeba těch 30 tam klidně může být proč ne ale nebudu se tady hádat jak děcko ve školce já jsem tam osobně nebyl a tak se tady nebudu hádat podle nějakých map se to opravdu nedá hodnotit.
Tak to sněžení tady na JV zatím neřeším. Bude záležet na tom, jak vysoko se zítra vyhoupne teplota. Může být 2-3°C nad nulou a nebude z toho nic a nebo až ke konci, jak se ochladí. Dnes je opět nad nulou a namrzlý déšť pomalu odkapává ze stromů, takže do lesa jedině s deštníkem. První dekáda února , která končí, zatím slabota. Snad těch pár mrazivých dnů, které příjdou, to blato konečně zredukují.
Tutugon
Slabě něco padalo, aktuálně již né. https://meteologix.com/cz/model-charts/rapid-hd/cz... Tady je odkaz na stránku s modely. COSMO D2 je tam jako C2 a model COSMO normální jako SHD... Model COSMO D2 má tu vlnu silnějšího sněžení až později večer, půjde z Rakouska.
PatrikMO
Tak manželka naměřila 34cm ale pořád prý ještě padá. Uvidím až přijedu domu
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.