A ještě mi připadá, že v tom Sasku nadhodnocuje. Po celý večer je tam v okolí rozlehlé oranžové pole, podle něhož by už muselo napršet několik desítek mm.
Milan Zřejmě se úplně nepodařilo vychytat spojení s českým radarem na obrázkovém výstupu, ale to bych neřešil - je to jen na měsíc a můžeme být rádi, že tam něco je. Němci jsou na rozdíl třeba od Rakušanů nebo Poláků ve sdílení meteorologických dat mnohem vstřícnější.
Tak teď už 4 dny by nám měl jet nový radar, ale jak tak koukám žádná velká změna. Falešné odrazy jsou tam zase. Podle harmonogramu měla výměna skončit 3.6.2015 jestli už je to nový radar asi jo? Co vy nato
Zrovna dneska jsem si říkal, že už jedou Brdy . Při té silné odpolední bouřce na Šumavě, zasahovali odrazy až do Brd a bylo vidět to typické kolečko kolem radaru, tak jsem to hned poznal. Ale ty rušičky tam jsou pořád, sice už méně, ale viditelné to je..
Podle radaru ČHMÚ dnes, 13.6.2015 v 18.10 hod v Plzni pršelo. Ve skutečnosti nespadla ani kapka. Na radarovém snímku je v tu dobu nad Plzní a okolí docela velká žlutá barva. Myslel jsem, že nový radar na vrchu Praha bude přesnější. Škoda, nelze se na radar spolehnout?
do dneska mal radar dosah aj na zapadne slovensko /teda jeho sever/. asi po 17,30 hod. naraz mapka so zrazkami zmizla. ako keby u nas momentalne neprsalo. pouzivam to aj na mobile-meteoradar. vyborna appka. no, ale vypada to tak, ze sa budem muset poohlednut po necem novem. skoda
Diskutované. Radar Skalky, ktorý pokrýva túto oblasť sa modernizuje. Je však otázkou, prečo nie je zabezpečené dokrytie susednými štátmi ako v prípade radaru Brdy, čo ČHMÚ sľuboval. Pravdepodobne tak ide o nečakaný výpadok radaru Skalky.
Zdravím všiml jsem si že od té doby co se změnil radar pro Moravu, tak data vůbec nesedí.Aspoň pro naší oblast. Srážky které kdysi byly v zelené barvě vůbec nezobrazuje. Až když už jdou do žluté tak je zobrazí fialově. Prostě malá citlivost. Dnes u nás ku příkladu prošli dvě asi půl hodinové přeháňky. A náš radar nic nezaznamenal. Ale Slovenský i Polsky u nás srážky ukazovali. Nevšiml si toho někdo? a to už takhle bude pořád nebo bude zase změna radaru?
Samik Radar pro Moravu ještě změněn nebyl, on je jen nahrazován daty ze Slovenska a Německa. Tohle nahrazování je samozřejmě trochu nespolehlivé a údaje tak mohou být zkreslené. Nového radaru se Morava dočká ve druhé polovině září. Pak už by to mělo být v pořádku.
No musím říct že se už těším na opravený radar skalky. Nevím zda-li to s výměnou radaru souvisí, ale i u nás v Jihočeském kraji pozoruji nepřesnost radarových dat od té doby, co byl radar odpojen. Mimochodem nemáte někdo nějaké podrobnější informace o výměně? Hledal jsem a nic moc nenašel. Dost mě totiž toto téma zajímá. Aby ne, když se na něj dívám víc než na TV.
havlikdav Na FB ČHMÚ psali, že snad v polovině září by už mohl být radar Skalky v provozu ... Jako je už to třeba, dneska v Ově pršelo dost, i vícekrát a na radaru vůbec nic
Ostrava No právě. Zajímá mě jak se data z radarů kompletují. Např. když radar číslo 1 zaměří 100 km vzdálenou bouřku a radar který je vzdálený 150 km nenaměří stejnou hodnotu. To potom určitý software dopočítává pravděpodobnost srážek v tomto bodu měření? Já v jižních Čechách pozoruji jenom slabé rozdíly mezi skutečností, ale na severní Moravě to musí být celkem značný rozdíl.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.