Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na jihu Moravy může být až 40 °C, v Čechách později lokální bouřky, na severozápadě i silné

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 1277 příspěvků pro uživatele AuraPočasí:

AuraPočasí: Aidamkoo Z pohledu hor byl úvod příznivý, pak to suchý a inverzní leden a únor a na horách navíc teplý zazdili a spíše z toho těžily nížiny, i když ne nějak extra hodně. V lednu byla ... Více

Zasláno 30.10.2025 13:58 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

AuraPočasí: To přepnutí do inverzního teplého JZ proudění bude z dneška za zítřek dost rychlé. K večeru začne vítr rychle slábnout a zítra po ránu zřejmě již s častými mlhami v údolích. Na ansámblech ... Více

Zasláno 30.10.2025 13:43 Články na In-počasí - Od středy se počasí výrazně změní, začne se oteplovat a naměříme i přes 15 °C

AuraPočasí: Aidamkoo V posledních letech je úplně typické, že od cca půlky listopadu až po přelom listopadu/prosince nastávají první zimní epizody, více či méně výrazné. Poté během prosince a ledna ... Více

Zasláno 30.10.2025 13:31 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

AuraPočasí: ludvicek Já bych klidně věřil, že se zima může povést, protože nám to klima furt osciluje. Jsou to takové proti síly, kdy víme, že se furt otepluje, ale víme, že stejně vždycky musí ... Více

Zasláno 30.10.2025 13:07 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

AuraPočasí: Tak na SV Čech jedou bouřky s poměrně početnými blesky. Upřímně kdo to čekal? V aktualitě se píše o slabé studené frontě, ale když kouknu na meteomapy, vidím spíše silnou frontu, pokud ... Více

Zasláno 30.10.2025 12:34 Články na In-počasí - Od středy se počasí výrazně změní, začne se oteplovat a naměříme i přes 15 °C

AuraPočasí: Konečně se mi to povedlo najít. Tohle co na fotce vypadá jako zbytky sněhu, jsou ve skutečnosti zbytky námrazy po teplém a deštivém dni - teplota až 8°C. Původně ta shozená námraza ... Více

Zasláno 30.10.2025 12:24 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

AuraPočasí: dodosek Jenže to bylo napsané v roce 2019, teď je to ještě horší. Ono prostě nezbývá, než občas někam vyrazit, protože hory budou mít vždy aspoň nějaké slušnější epizody, i když bude ... Více

Zasláno 30.10.2025 11:57 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

AuraPočasí: Dnes mě velmi překvapil silný vítr. Nárazy bičují kolem 50-60 km/h, myslel jsem že má být mírné JZ teplé proudění a klidno, asi se předpověd změnila - zdá se že TN nad severním mořem ... Více

Zasláno 30.10.2025 11:29 Články na In-počasí - Od středy se počasí výrazně změní, začne se oteplovat a naměříme i přes 15 °C

AuraPočasí: No tak přes střední Čechy přechází opět jakési pásmo deště s větrem. Říjen nakonec skončí možná i srážkově lehce nadprůměrný, skoro furt něco padá. Více

Zasláno 28.10.2025 11:10 Články na In-počasí - Od středy se počasí výrazně změní, začne se oteplovat a naměříme i přes 15 °C

AuraPočasí: Pěkný pohled z webkamery z vrcholu, kde je již hromada sněhu - doslova . Více

Zasláno 28.10.2025 11:07 Články na In-počasí - Hory pokryl sníh, na hřebenech Krkonoš a Šumavy je přes 30 cm sněhu

AuraPočasí: Staronová stanice Praděd má zatím „svojí nejvyšší výšku sněhu od začátku měření" 22 cm, ale myslím, že v zimě tam bude přes metr. Sice Jeseníky nepatří k sněhově nejbohatším pohořím ... Více

Zasláno 28.10.2025 10:57 Články na In-počasí - Hory pokryl sníh, na hřebenech Krkonoš a Šumavy je přes 30 cm sněhu

AuraPočasí: Tak první přeháňka šla mimo Prahu přes Polabí, z Mělnicka mám info, že to tam trefilo slušně a pršelo poměrně dost, zhruba 4-5 mm srážek během cca hodiny. (ale spíše lokálně, kde se ... Více

Zasláno 27.10.2025 18:41 Články na In-počasí - Od středy se počasí výrazně změní, začne se oteplovat a naměříme i přes 15 °C

AuraPočasí: Peter Sedlák 1 Nechal jsem se unést. Ono to sice zeslábne, ale přitom si to zachová poměrně rozsah. Teďka je vidět na radaru, jak je to poměrně velké při postupu do Polabí, i když ta ... Více

Zasláno 27.10.2025 16:29 Články na In-počasí - Od středy se počasí výrazně změní, začne se oteplovat a naměříme i přes 15 °C

AuraPočasí: Bouřková sezóna 2025 byla velmi slabá. V Praze jsem zažil poměrně silnou bouřku v červenci, ale už si nepamatuji datum, se silnými poryvy větru a větší intenzitou přívalového deště, ... Více

Zasláno 27.10.2025 15:55 Bouřky - Bouřková sezóna 2025

AuraPočasí: Peter Sedlák 1 No silná jsem myslel asi tím rozsahem, protože je to celkem souvislé pásmo a linie, něco co se v této části roku objevuje spíše vzácně. Jakkoliv to působí na radaru, ... Více

Zasláno 27.10.2025 15:49 Články na In-počasí - Od středy se počasí výrazně změní, začne se oteplovat a naměříme i přes 15 °C

AuraPočasí: Tak z německé části Krušných hor přichází silná bouřka. Tohle bude asi brutální, nechtěl bych tam být někde v horských polohách, jelikož ty teploty jsou tam těsně nad 0°C a tohle je ... Více

Zasláno 27.10.2025 15:12 Články na In-počasí - Od středy se počasí výrazně změní, začne se oteplovat a naměříme i přes 15 °C

AuraPočasí: Aidamkoo Tak tady v Praze a okolí mají tyto frontální systémy a svižnější proudění od západu dvojí charakter. Někdy je brutální srážkový stín a nenaprší téměř nic ani během několika ... Více

Zasláno 27.10.2025 13:43 Články na In-počasí - Od středy se počasí výrazně změní, začne se oteplovat a naměříme i přes 15 °C

AuraPočasí: Tak co říkáte na toto sněžení a tuto situaci? Podle mě je to na říjen poměrně dost výrazné, frontální systém je poměrně srážkově výrazný (na návětří hor) a na hřebenech hor mrzne, ale ... Více

Zasláno 27.10.2025 12:59 Články na In-počasí - Od středy se počasí výrazně změní, začne se oteplovat a naměříme i přes 15 °C

AuraPočasí: No... pročítal jsem si starší diskuze ze zim a zimních epizod, které byly výrazné a povedly se na většině území, například únor 2021 a je pravda, že něco takového by člověk bral. Hlavně ... Více

Zasláno 27.10.2025 12:56 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

AuraPočasí: Aidamkoo Ten loňský listopad má jeden velký háček. A to sice, že byl na evropském kontinentu celkově dost inverzní a udržovala se mohutná inverze. Pokud tedy srovnáme teplotní odchylku ... Více

Zasláno 27.10.2025 11:33 Zima - Jaká bude zima 2025/2026