Měl bych otázku ještě..
Co jsem tak zjišťoval, tak na Weathercloud ani Weather Underground nejde uploudnout data z externího čidla stanice, uploudují jen data z hlavní jednotky..
Je to tak..?
Případně, existuje jiná služba, která by toto dělala..?
Nebo nějaké řešení, jak uploudnout teploty naměřené externím čidlem, spárovaným s hlavní jednotkou, jako hlavní teplotní údaj..?
Protože já tu hlavní jednotku nemůžu celou kvůli měření teploty prdnout za severní zeď baráku do celodenního stínu, měření srážek i větru by pak bylo dost o ničem..
Zřejmě nezbyde, než teplotnímu čidlu přivyrobit dotatečné stínění.. a stanici umístit na otevřené prostranství..Což je taky řešení.. myslím.
Diskuse o počasí Máte meteorologickou stanici?
Přidána stanice severně od Prahy: Horní Počaply
In-počasí
Kdyz jsem ve srazkove epizode 18-23.08.2022 v predchozich epizodach koukal, jestli se v CR vyskytuji v dany den stanice, kde zatim neprselo vubec, tak jsem prave narazil na Prahu Prosek, ze hlasi 0 mm, i kdyz prsi, naopak srazky kdyz uz neprsi. Tipnul bych si, ze stanice je pripojena k internetu jen v nejake hodiny a data jsou pak odeslana se zpozdenim nekolika hodin.
Napodobne je na tom stanice Breclav Postorna, taky hlasila 0 mm,kdyz tam podle radaru srazky byt mely a na okolnich stanicich jiz bylo i nekolik mm.
Podobne na webu hydro.chmi.cz je k dizpozici celkem 459 srazkomernych stanic, a v urcitou dobu, kdy mely byt srazky zaznamenany vsude v CR, tak na 1-2 stanicich bylo 0 mm. Napodobne kdyz nikde srazky byt nemaji, nektere stanice hlasi par mm. Ale to uz je mimo web a data in-pocasi.cz.
Jak se dívám, zmizela mi tu stanice z mapy. Taky jsem Vám psal, že soubor, ze kterého čerpáte data je v pořádku. Lze dohledat, že celý den data odcházela na všechny servery, kromě tohoto. Můžete to opravit nebo sdělit, v čem je problém, když ode mne data odcházejí. Děkuji.
Přidali jsme novou stanici z Podkrkonoší: Horní Branná
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.